Revista care te mentine sanatos

Stiri

Sucurile dietetice cresc riscul afectiunilor cardiovasculare

4 martie 2011
Share

Persoanele care obisnuiesc sa consume zilnic sucuri dietetice prezinta un risc crescut de a suferi atac de cord, atac vascular cerebral sau alte probleme de natura vasculara, potrivit unui studiu recent. Studiul a fost demarat pe 2.564 de persoane din New York si s-a demonstrat ca cele care au consumat astfel de sucuri au un risc cu 61% mai mare de a suferi afectiuni cardiovasculare decat cele care nu le consuma. „Daca rezultatele noastre sunt confirmate de studiile viitoare, atunci am putea afirma cu certitudine ca sucurile dietetice nu sunt cel mai bun inlocuitor al bauturilor indulcite cu zahar”, a declarat autorul principal al studiului si epidemiolog la Universitatea din Miami. Acesta a mai subliniat insa ca este nevoie de mai multe studii pentru a da un verdict clar asupra efectelor nocive ale sucurilor dietetice.

Sursa: www.fairwarning.org

Nota pentru articolul «Sucurile dietetice cresc riscul afectiunilor cardiovasculare»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate