Revista care te mentine sanatos

Stiri

Fibromialgia, asociata cu odihna necorespunzatoare

6 iunie 2012
Share

Fibromialgia este asociata cu viata sedentara sau odihna necorespunzatoare pe timpul noptii. Potrivit Societatii Spaniole de Reumatologie, fibromialgia se caracterizeaza prin durere musculo-scheletala. Desi apare la nivel articular, ea nu are nicio legatura cu articulatiile.

Sindromul, care apare in special in randul femeilor, are origine inca necunoscuta, si se caracterizeaza prin neliniste, oboseala, depresie, disfunctii cognitive si durere. Intrucat sunt foarte comune, simptomele sunt de multe ori atribuite altor boli.

Potrivit unui studiu efectuat in Sevilla, la care au luat parte 75 de pacienti, se pare ca 96% dintre acestia nu mai puteau adormi dupa ce se trezeau noaptea. Specialistii banuiesc si o eventuala legatura intre efortul fizic si sindrom, asa ca in urmatorul studiu vor fi incluse, automat, exercitii fizice pentru a observa daca acestea ar imbunatati calitatea somnului.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Nota pentru articolul «Fibromialgia, asociata cu odihna necorespunzatoare»:3.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate