Revista care te mentine sanatos

Stiri

Depistarea cancerului de colon prin test de sange

2 martie 2010
Share

Primul test de sange care depisteaza cancerul de colon înca din primul stadiu ar putea fi mai eficace decat colonoscopia, spun cercetatorii israelieni, care au pus la punct o tehnologie în acest sens.

Testele de sange verifica nivelul proteinei CD24, care apare in organism in cazul instalarii acestui tip de cancer, si care joaca un rol important in inmultirea celulelor canceroase, au explicat cercetatorii. Din diverse motive, oamenii sunt reticenti in cazul colonoscopiei, ceea ce face acest test o alternativa, a declarat autorul studiului, Sarah Kraus, Centrul Medical Souraski din Tel Aviv. 150 de pacienti au facut pana acum acest test, rezultatele fiind, in proportie de 92,3%, corecte in depistarea bolii. De asemenea, polipii care ar putea anunta instalarea ulterioara a bolii au fost depistati in proportie de 89,2%.

www.healthnews.com

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate