Revista care te mentine sanatos

Stiri

Estrogenul nu este produs doar de ovare

19 decembrie 2013
Share

Cercetatorii de la Universitatea din Wisconsin, SUA, au descoperit ca si creierul poate produce si secreta estrogen – o descoperire ce duce la o mai buna intelegere a schimbarilor hormonale care apar de la nastere si sunt prezente tot restul vietii.

Estradiolul, hormonul ce controleaza menstruatia, circula in tot corpul si influenteaza reproducerea, greutatea corporala, invatatul si memoria. Ca rezultat, multe functii normale sunt compromise la menopauza sau dupa ce sunt indepartate chirurgical. Aceasta descoperire nu arata numai reglarea functiilor reproductive, ci are si implicatii reale pentru a intelege si trata boli precum Alzheimer, accidentul vascular cerebral, depresia si bolile autoimune. Rezultatele studiului pot descoperi noi tratamente pentru bolile neuroendocrine.

 

Roxana Mateescu
Sursa: Sciencedaily

Nota pentru articolul «Estrogenul nu este produs doar de ovare»:5.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate