Revista care te menține sănătos

Știri

Analgezicele pot afecta auzul

2 martie 2010
Share

Medicamentele din clasa analgezicelor, precum paracetamolul, determina o crestere substantiala a riscului de surditate, potrivit unui studiu american publicat in numarul din luna martie al revistei American Journal of Medicine, informeaza express.co.uk.

Persoanele care folosesc cu regularitate principalele trei medicamente din clasa analgezicelor disponibile in toate farmaciile de pe mapamond – paracetamol, aspirina si ibuprofen – se confrunta cu un risc major de a suferi din cauza unor afectiuni auditive. Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, pe o perioada de 24 de ani, avand ca esabtion 26.000 de voluntari barbati. La fiecare doi ani, voluntarii au completat chestionare medicale, in care precizau frecventa cu care apeleaza la anumite medicamente. Ei au fost rugati sa precizeze toate disfunctiile auditive de care au suferit de-a lungul perioadei de monitorizare tinand cont si de o mare varietate de alti factori de natura psihologica, medicala si demografica.

www.express.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.