Stiri

Procedura chirurgicala complet nedureroasa contra hipertensiunii arteriale

joi, 26 ianuarie 2012
Share

Pacientii care iau tratament pentru reglarea tensiunii arteriale se pot confrunta deseori cu incapacitatea acestor medicamente de a-si mai face efectul. Astfel, s-a pus la punct un nou procedeu chirurgical simplu, numit denervare renala.

Procedura este una minim-invaziva si presupune introducerea printr-un cateter a unei sonde de radiofrecventa care va distruge nervul renal simpatic cu ajutorul undelor electromagnetice de frecventa joasa. Prin aceasta interventie se vor diminua semnificativ valorile ridicate ale tensiunii arteriale. Operatiunea dureaza aproximativ o ora, iar anestezia este necesara doar la nivel local.

Primul pacient, un barbat francez in varsta de 57 de ani, a fost operat prin aceasta tehnica anul trecut. In prezent, declara ca se simte foarte bine si ca nu prezinta efecte secundare in urma interventiei, nefiind necesar sa isi mai administreze medicamente antihipertensive.

Procedura de denervare renala a fost realizata in premiera de catre o echipa de medici din cadrul Centrului pentru Boli Cardiace „Peter Munk” din Canada, iar efectele detaliate ale acesteia au fost publicate in revista medicala The Lancet.

Paula Rotaru

Sursa: www.zeenews.india.com

tonica
2017-05-10T17:49:55+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc