Revista care te menține sănătos

Știri

Osteoartrita: de ce se plang 9 din 10 pacienti

27 noiembrie 2013
Share

Osteoartrita este o afectiune care duce la degradarea cartilajului osos in articulatiile coloanei vertebrale, degetelor, genunchilor sau soldului. Boala, care este ereditara, afecteaza in principal persoanele in varsta, dar poate aparea si la oameni mult mai tineri, dupa cum arata studiile.

In urma cercetarilor efectuate de specialistii francezi, s-a ajuns la concluzia ca noua din zece pacienti mentioneaza durerea ca fiind primul simptom si cel mai greu de suportat si ca, din pacate, nu prea exista variante terapeutice care sa le aline complet suferinta. Totusi, profesor Pascal Richette, reumatolog la Spitalul de la Pitie, Salpetriere, este optimist: „Probabil va mai trece destul timp pana se vor obtine progrese considerabile in tratamentul artritei dar, din fericire, stim ca noi perspective terapeutice sunt in curs de dezvoltare”.

Cristina Ionescu

Sursa: Le Point

Nota pentru articolul «Osteoartrita: de ce se plang 9 din 10 pacienti»:3.60/ 5 (5 voturi)
#tags   \   ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate