Revista care te menține sănătos

Știri

Sparanghelul, arma impotriva diabetului

26 noiembrie 2012
Share

Sparanghelul ar putea fi o arma foarte puternica in lupta impotriva diabetului. Consumul regulat al acestei legume ar putea tine nivelul zaharului din sange sub control, stimuland producerea de insulina, hormonul care ajuta la absorbtia glucozei. Netratat, diabetul tip 2  poate creste riscul infarctului, al orbirii etc.

Expertii de la Universitatea Karachi, Pakistan, au injectat sobolanii de laborator cu o substanta pentru a induce diabetul, pentru ca animalele sa prezinte un nivel scazut de insulina si un continut ridicat de zahar. Jumatate dintre animale au fost tratate cu un extract din sparanghel, iar celeilalte jumatati i s-a administrat un medicament antidiabetic. Dupa aceea, sobolanii au fost testati si s-a descoperit ca un nivel ridicat al extractului ce continea sparanghel a avut un efect semnificativ asupra productiei de insulina de catre pancreas. Asadar, se pare ca sparanghelul are proprietati antidiabetice.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.