Revista care te menține sănătos

Știri

Sucul de merisoare ar putea reduce hipertensiunea arteriala

26 septembrie 2012
Share

Consumul de suc de merisoare cu un continut mic de calorii in mod regulat v-ar putea ajuta sa va mentineti tensiunea arteriala sub control, sugereaza o noua descoperire. In cadrul unui studiu care a analizat efectele sucului de merisoare, participantii au baut fie acest suc, fie o bautura placebo in fiecare zi, timp de opt saptamani, ca parte a unei diete controlate.

Tensiunea arteriala a fost masurata la inceputul studiului, la jumatatea lui si la sfarsit. Dupa cele opt saptamani, hipertensiunea arteriala a scazut in mod semnificativ in randul persoanelor care consumasera sucul de merisoare. In randul celorlalte persoane nu a existat niciun fel de schimbare. Cercetatorii spun ca sucul de merisoare este bogat in antioxidanti care mai sunt intalniti si in alte fructe, ceaiuri, vin etc. Studiul a fost prezentat la Sesiunea Stiintifica de Cercetare a Asociatiei Americane a Hipertensiunii Arteriale 2012.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Sucul de merisoare ar putea reduce hipertensiunea arteriala»:5.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.