Revista care te menține sănătos

Știri

Noul Sensodyne Repair & Protect previne hipersensibilitatea dentara

4 martie 2011
Share

Noua pasta de dinti Sensodyne Repair & Protect contine formula unica NovaMin, adaptata special pentru ingrijirea orala dintr-o tehnologie dezvoltata initial pentru stimularea regenerarii osoase. Folosind tehnologia NovaMin, Sensodyne Repair & Protect identifica zonele sensibile ale dintelui, formand la nivelul dentinei expuse un strat protector, asemanator cu cel natural al dintelui, care ajuta la repararea si protectia continua a zonelor sensibile.
Adaptarea NovaMin pentru folosirea in compozitia unei paste de dinti a reprezentat o provocare tehnologica. Atunci cand intra in contact cu apa, NovaMin reactioneaza rapid, eliberand ioni de calciu si de fosfat, elemente care intra in compozitia naturala a dintelui. In cazul folosirii unei formule ce contine apa, ionii ar putea interactiona in tub cu alte ingrediente ale pastei de dinti. Provocarea a fost dezvoltarea unei formule anhidre (care nu contine apa) pentru o pasta de dinti cu fluor pentru utilizare zilnica. Datorita acestei formulei, Sensodyne Repair & Protect pastreaza tehnologia NovaMin in tub, activandu-se cand intra in contact cu saliva.

Prof. Dr. Constantin Varlan, Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Bucuresti a explicat ca „dentina expusa poate duce la hipersensibilitate dentara, o problema care afecteaza 1 din 3 persoane. Totusi, foarte multe persoane nu stiu ca durerea pe care o resimt la nivelul dintilor poate fi un semn al hipersensibilitatii dentare”. Acesta a adaugat: „Decat sa caute o rezolvare a problemei, multe dintre persoanele afectate fie ignora durerea, fie gasesc diferite metode de a o evita, fara sa fie constienti de faptul ca dintii lor au zone sensibile. Este foarte important ca pacientii sa caute solutii pentru tratarea durerii cauzate de dintii sensibili”.

Nota pentru articolul «Noul Sensodyne Repair & Protect previne hipersensibilitatea dentara»:4.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.