Revista care te menține sănătos

Știri

Noul Sensodyne Repair & Protect previne hipersensibilitatea dentara

4 martie 2011
Share

Noua pasta de dinti Sensodyne Repair & Protect contine formula unica NovaMin, adaptata special pentru ingrijirea orala dintr-o tehnologie dezvoltata initial pentru stimularea regenerarii osoase. Folosind tehnologia NovaMin, Sensodyne Repair & Protect identifica zonele sensibile ale dintelui, formand la nivelul dentinei expuse un strat protector, asemanator cu cel natural al dintelui, care ajuta la repararea si protectia continua a zonelor sensibile.
Adaptarea NovaMin pentru folosirea in compozitia unei paste de dinti a reprezentat o provocare tehnologica. Atunci cand intra in contact cu apa, NovaMin reactioneaza rapid, eliberand ioni de calciu si de fosfat, elemente care intra in compozitia naturala a dintelui. In cazul folosirii unei formule ce contine apa, ionii ar putea interactiona in tub cu alte ingrediente ale pastei de dinti. Provocarea a fost dezvoltarea unei formule anhidre (care nu contine apa) pentru o pasta de dinti cu fluor pentru utilizare zilnica. Datorita acestei formulei, Sensodyne Repair & Protect pastreaza tehnologia NovaMin in tub, activandu-se cand intra in contact cu saliva.

Prof. Dr. Constantin Varlan, Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Bucuresti a explicat ca „dentina expusa poate duce la hipersensibilitate dentara, o problema care afecteaza 1 din 3 persoane. Totusi, foarte multe persoane nu stiu ca durerea pe care o resimt la nivelul dintilor poate fi un semn al hipersensibilitatii dentare”. Acesta a adaugat: „Decat sa caute o rezolvare a problemei, multe dintre persoanele afectate fie ignora durerea, fie gasesc diferite metode de a o evita, fara sa fie constienti de faptul ca dintii lor au zone sensibile. Este foarte important ca pacientii sa caute solutii pentru tratarea durerii cauzate de dintii sensibili”.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.