Revista care te menține sănătos

Știri

Guma de mestecat care va ajuta sa slabiti 2

2 decembrie 2011
Share

O banala guma de mestecat ar putea deveni aliatul perfect al persoanelor mai plinute impotriva kilogramelor nedorite. Intr-un studiu recent, o echipa de cercetare de la Universitatea Syracuse din America a descoperit ca un hormon uman, numit PYY, poate juca un rol esential in reducerea apetitului, ajutand astfel la scaderea incidentei obezitatii cauzate de supraalimentatie si sedentarism.

Acest hormon este eliberat in sange in mod natural dupa masa, creand senzatia de satietate, insa la persoanele obeze nivelul acestor hormoni este foarte scazut, ceea ce a dus la concluzia biochimistului Robert Doyle, si anume ca cele mai importante procese energetice din organism sunt reglementate de secretia hormonului PYY.

In colaborare cu specialistii de la Universitatea Murdoch din Australia, medicii au reusit sa realizeze un mecanism de transport al acestui hormon prin intermediul vitaminei B12, astfel incat compusii sa fie distrusi atunci cand ajung in sange. Ingestia PYY sub forma de comprimate s-a dovedit ineficienta, din cauza actiunii acizilor gastrici care ii distrugeau compozitia. Astfel, expertii iau acum in considerare fabricarea preparatului sub forma de guma medicinala.
„Persoanele care obisnuiesc sa manance excesiv pot opta acum pentru o masa echilibrata, dupa care pot mesteca o guma pentru a le reda senzatia de satietate”, a explicat Robert Doyle.
Paula Rotaru
Sursa: www.eurekalert.org

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.