Revista care te mentine sanatos

Stiri

L-carnitina, eficienta in tratarea cicatricilor si vergeturilor

6 septembrie 2013
Share

Cercetatorii de la Universitatea din Sevilla au brevetat o noua metoda pentru imbunatatirea aspectului pielii, mai exact pentru indepartarea vergeturilor si cicatricilor. Potrivit lui Rocio Jimenez-Castellanos, profesor al Departamentului de Farmacie si Tehnologie farmaceutica, introducerea L-carnitinei in produsele cosmetice poate avea un rol important in rezolvarea problemelor amintite.

„Vergeturile nu sunt un risc pentru sanatate. Cu toate acestea, ele au un impact psihologic important si pot afecta starea de spirit. Mai mult decat atat, originea endocrina poate indica o tulburare fiziologica”, potrivit lui Jimenez-Castellanos. L-carnitina are o capacitate extraordinara de a arde grasimi si nu exista restrictii in privinta consumului, deoarece este vorba de o substanta naturala care face parte din laptele uman si se gaseste in multe alimente, printre care si carne, dupa cum spune cercetatorul. Doar pacientii hipertensivi trebuie sa fie atenti la frecventa utilizarii acesteia, intrucat ei pot dezvolta in timp probleme cardiace sau renale.

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Nota pentru articolul «L-carnitina, eficienta in tratarea cicatricilor si vergeturilor»:4.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate