Revista care te menține sănătos

Știri

E-urile, inlocuite cu un conservant natural

17 august 2011
Share

Cercetatorii americani de la Universitatea din Minnesota, SUA, au descoperit accidental, in timpul unor examinari efectuate pe culturile de bacterii din intestinul uman, o noua substanta numita bisin. Aceasta are rolul de a impiedica procesul de descompunere a alimentelor, in special a pestelui, produselor lactate si a carnii.

Conservantul recent descoperit ar putea rezolva problema E-urilor toxice folosite in majoritatea produselor alimentare, unele dintre ele fiind extrem de periculoase pentru organism.

Bisinul este un ingredient natural care se poate gasi in anumite bacterii inofensive si care poate preveni dezvoltarea unor culturi de bacterii periculoase, precum E-coli, Salmonella sau listerina.

Substanta poate prelungi termenul de valabilitate al produselor alimentare cu pana la cativa ani, chiar si in absenta refrigerarii. Totusi, din cauza procesului diferit de descompunere, fructele si legumele nu vor putea beneficia de acest conservant natural.

Expertii au patentat deja descoperirea si sunt in negocieri cu cativa producatori din industria alimentara, primele produse care vor fi conservate cu ajutorul bisinului fiind asteptate sa apara pe piata in urmatorii 3 ani.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.