Revista care te menține sănătos

Știri

Campanie de testare gratuita pentru depistarea infectiei cu virusul hepatitei C

31 ianuarie 2013
Share

50.000 de teste gratuite de depistare a infectiei cu virusul hepatitei C vor fi puse la dispozitia celor interesati incepand cu data de 29 ianuarie, prin intermediul laboratorului Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” din Bucuresti si al celor peste 70 de laboratoare Bioclinica din toata tara.

Din pacate, tara noastra ocupa locul 4 in ceea ce priveste decesele cauzate de infectia cu hepatita C, si locul intai in Europa ca numar total de cazuri. In urma acestei testari gratuite se poate trece la administrarea tratamentului, ce poate duce chiar la vindecarea infectiei cu virusul hepatic C. 80% dintre pacientii care contracteaza acest virus dezvolta cancer hepatic, iar preventia are un rol foarte important. „Hepatita C nu doare. Doar ucide” este sloganul campaniei care isi propune sa ii faca pe oameni sa constientizeze pericolul la care se expun atunci cand se tatueaza, cand sunt dependenti de droguri etc.

„Ce ne face sa trecem acum la testarea pentru HCV? Raspunsul este foarte simplu: AZI avem alternativa vindecarii in cazul acestei infectii si, ca atare, si sansa prevenirii cirozei hepatice si cancerului hepatic produse de acest virus. Campania are ca scop depistarea precoce a infectiei cu virusul hepatitei C, avand in vedere ca hepatitele virale cronice au un impact deosebit asupra starii de sanatate a populatiei, in special pe termen mediu si lung, si asta din cauza consecintelor pe care le au daca raman netratate: ciroza hepatica si cancerul hepatic. Pentru a preveni aceste consecinte, este esential sa diagnosticam cat mai devreme si sa tratam corect si la timp hepatita cronica C”, a declaratProf. Dr. Adrian Streinu-Cercel.

Campaniei i s-a alaturat si Alianta Pacientilor cu Afectiuni Cronice (APCR). Lista laboratoarelor Bioclinica este disponibila pe site-ul campaniei, www.afladec.net, sau la numarul de telefon 021.326.00.36, numar cu tarif normal.

Text: Ruxandra Raica

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.