Revista care te mentine sanatos

Stiri

Laptele matern scade, in viitor, riscul cardiovascular la copii si adolescenti

21 februarie 2012
Share

Potrivit cercetatorilor suedezi, alaptarea indelungata scade mai tarziu riscul cardiovascular la copii si adolescenti. Studiul a fost realizat pe copiii suedezi si estonieni, iar concluzia a fost ca micutii care au primit lapte de la sanul mamei cel putin trei luni au o inima mai sanatoasa, comparativ cu cei care au fost hraniti exclusiv din biberon.

Chiar daca din luna a sasea de viata alimentatia copiilor se diversifica, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Fondul Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) recomanda ca alaptarea sa fie mentinuta partial pana la varsta de trei ani a copilului.

Cristina Ionescu

Sursa: www.salud.es

Nota pentru articolul «Laptele matern scade, in viitor, riscul cardiovascular la copii si adolescenti»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate