Stiri

Consumul excesiv de alcool provoaca obezitate abdominala

luni, 30 ianuarie 2012
Share

Un studiu a demonstrat, pentru prima oara, ca femeile si barbatii care consuma alcool in mod constant sufera de obezitate abdominala, factor strans legat de mortalitate in randul adultilor. Chiar daca si berea si vinul creeaza probleme, se pare ca grasimea se depune totusi mai repede in cazul consumului de bere.

Studiul, publicat in „European Journal of Clinical Nutrition”, a durat noua ani si a fost realizat pe 258.177 de persoane cu varste cuprinse intre 25 si 70 de ani. L-a sfarsit, s-a ajuns la concluzia ca barbatii care consuma mai multa bere prezinta un risc cu 75% mai mare de obezitate abdominala, in timp ce persoanele de sex masculin care beau vin prezinta un risc de doar 25%. De exemplu, barbatii care consuma trei pahare cu bere zilnic au un risc de 50% de a suferi de obezitate abdominala, iar cei care beau doar un pahar pe zi au un risc de 15%.

In ceea ce priveste femeile, cele care consuma peste trei pahare cu bere zilnic prezinta un risc cu 60% mai mare fata de cele care nu beau.

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Nota pentru articolul «Consumul excesiv de alcool provoaca obezitate abdominala»:3.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \  
tonica
2017-05-10T18:00:20+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc