Revista care te mentine sanatos

Stiri

Pot afecta problemele cardiovasculare creierul?

3 iulie 2013
Share

Persoanele care sufera de boli cardiovasculare subclinice prezinta un risc crescut de declin cognitiv. In trecut, au mai fost realizate studii cu privire la diabetul tip II si riscul de dementa, insa acesta este primul care indica rolul pe care-l joaca bolile cardiovasculare cu adevarat.

Nu doar diabetul contribuie la declinul cognitiv, ci si placile calcificate, precum si statusul vascular. Studiul, realizat de catre expertii Centrului Medical Baptist din Wake Forest, Statele Unite, a analizat legatura dintre functiile cognitive, diabetul tip II si alti factori de risc majori asociati cu cognitia. Subiectii au fost testati din punct de vedere cognitiv (teste de memorie, viteza de procesare a informatiilor, functii executive ale creierului).

S-a descoperit ca bolile cardiovasculare subclinice duc la aparitia disfunctiilor cognitive. Una dintre explicatii: creierul necesita un flux sangvin stabil, astfel incat problemele cardiovasculare nedescoperite ar putea fi de vina.

Ruxandra Raica

Sursa: Sciencedaily.com

Nota pentru articolul «Pot afecta problemele cardiovasculare creierul?»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate