Revista care te mentine sanatos

Stiri

Gena care poate incetini evolutia bolii Huntington

21 decembrie 2011
Share

SIRT1 este o gena legata de incetinirea procesului de imbatranire si, de asemenea, ar putea incetini si progresia bolii Huntington, o afectiune neurodegenerativa, demonstreaza un nou studiu.

Boala Huntington este o afectiune rara, de cauza genetica, ce determina distrugerea unor parti din creier. Este cauzata de o mutatie a unei gene, ceea ce duce la producerea unei substante care interfereaza cu metabolismul normal al creierului.

Simptomele apar, de regula, dupa varsta de 40 de ani, iar printre acestea se numara tulburarile de coordonare, cele psihiatrice si dementa. Desi gena responsabila de boala Huntington a fost identificata inca din anul 1993, nu exista niciun fel de tratament pentu aceasta afectiune.

In urma cercetarii realizate pe soareci de laborator, s-a demonstrat ca gena SIRT1 imbunatateste functiile motorii si reduce atrofia cerebrala. Desi proprietatile antiimbatranire si antiinflamatorii ale acestei gene erau deja cunoscute, aceasta cercetare ar putea deschide noi drumuri in lupta impotriva bolii Huntington.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Gena care poate incetini evolutia bolii Huntington»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate