Revista care te menține sănătos

Știri

Limitarea expunerii copiilor la bacterii ii poate predispune la alergii

10 noiembrie 2011
Share

Desi joaca in noroi a copilului poate parea prea mult pentru un parinte, se pare ca acest lucru ii poate ajuta pe micuti sa isi dezvolte un sistem imunitar puternic.

In urma unei cercetari realizate de medicii din cadrul Universitatii din Copenhaga, s-a descoperit ca exista o legatura intre expunerea timpurie la bacterii si aparitia alergiilor. Se estimeaza ca unul din patru copii sufera de o anumita forma de alergie.

Cercetatorii au monitorizat 411 copii timp de 12 ani, si au observat ca o diversitate mult mai scazuta a microbiotei intestinale (bacterii care populeaza tractul gastrointestinal) in timpul copilariei poate fi asociata cu un risc crescut de boli alergice la varsta scolara.

De asemenea, medicii atrag atentia si asupra mamicilor care prefera cezariana in locul nasterii naturale, si le recomanda nasterea pe cale vaginala, astfel incat nou-nascutul sa intre in contact cu bacteriile inca din primele ore de viata.

Sistemul imunitar al copilului se fortifica in momentul in care este expus constant la paraziti, bacterii sau virusuri, corpul fiind nevoit sa invete si sa se adapteze. Astfel, poate contracara in perioada adulta diverse infectii.

Paula Rotaru

Sursa: www.themedguru.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.