Revista care te mentine sanatos

Stiri

Exercitiile fizice combinate cu chimioterapia ar putea micsora tumorile

24 septembrie 2014
Share

Combinarea chimioterapiei cu exercitiile fizice ar putea lupta impotriva cancerului mult mai eficient, sustin cercetatorii. Expertii americani au descoperit ca persoanele care faceau sport si urmau tratamentul chimioterapeutic in acelasi timp prezentau tumori de o marime semnificativ mai mica, spre deosebire de pacientii care nu faceau miscare.

Specialistii sustin ca acest fapt se datoreaza exercitiilor fizice care cresc fluxul de sange, iar astfel substanta injectata in timpul chimioterapiei ajunge din sange catre tumoare intr-o cantitate mai mare. Daca rezultatul este micsorarea tumorii, pacientilor li s-ar putea administra o doza mai mica de medicament, iar efectele secundare vor fi mai mici.

 

Chimioterapia si sportul

Printre efectele chimioterapiei se numara caderea parului, diareea, greata, varsaturile, dar si deteriorarea celulelor cardiace, conducand la insuficienta cardiaca pe termen lung. Studii anterioare au demonstrat ca exercitiile fizice ar putea proteja celulele inimii de efectele toxice ale chimioterapiei. Iata, asadar, ca miscarea ar putea actiona asupra modului in care sunt metabolizate medicamentele. Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de stiinta au realizat un studiu pe soarecii de laborator si s-a observat ca, in cazul acestora, tumorile s-au micsorat, dupa ce au fost supusi unui regim de exercitii fizice si, in acelasi timp, au fost injectati cu o substanta utilizata pentru chimioterapie.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Exercitiile fizice combinate cu chimioterapia ar putea micsora tumorile»:4.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate