Revista care te menține sănătos

Știri

Tinerele mamici, vizitate acasa de personal medical specializat

12 decembrie 2012
Share

Incepand cu luna aceasta, tinerele mamici vor putea fi vizitate, gratuit, la domiciliu, de personal medical specializat. Acest lucru este posibil datorita unui program lansat in premiera de Societatea Romana de Pediatrie si intitulat „Sa protejam impreuna copilaria” – care are menirea de a le ajuta pe tinerele mame sa le ofere nou-nascutilor conditiile optime de dezvoltare.

„Asistenta din sectia de neonatologie reprezinta pentru mamica prima sursa de informatie despre ingrijirea copilului, imediat dupa nastere. Programul isi doreste sa prelungeasca aceasta legatura de incredere care se formeaza in spital si dupa ce mamica ajunge cu sugarul acasa. Cu ajutor specializat si competent oferit la inceput de drum, proaspetele mamici vor putea face fata mai bine noilor provocari si griji venite odata cu nou-nascutul”, a declarat prof. univ. dr. Marin Burlea, presedintele Societatii Romane de Pediatrie.

Pentru inceput, in etapa pilot, vor putea beneficia de asistenta specializata la domiciliu mamele care nasc in sase spitale din Bucuresti: Spitalul Universitar de Urgenta, Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino”, Spitalul Clinic „Malaxa”, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (Ilfov), Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie „Dr. Panait Sarbu” si Spitalul Clinic „Filantropia”.

Cum va functiona, mai exact, programul? Ei bine, un grup de asistente din sectiile de neonatologie ale acestor spitale a fost instruit special de catre Societatea Romana de Pediatrie pentru a oferi mamicilor sfaturi practice si informatii specializate despre cei trei piloni esentiali pentru ingrijirea sugarului: siguranta, imunizare prin vaccinare si alimentatie corecta. Daca proiectul functioneaza bine in Bucuresti, Societatea Romana de Pediatrie isi propune sa extinda initiativa la nivel national, astfel incat tot mai multe femei sa poata beneficia de informatii corecte si sfaturi specializate pentru ingrijirea copiilor lor.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Tinerele mamici, vizitate acasa de personal medical specializat»:5.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.