Revista care te menține sănătos

Știați că?

Rezistenţa firului de păr se datorează keratinei

Dr. Gabriela Adriana Ivănuş, medic medicină de familie
21 noiembrie 2019
Share

Părul uman conţine 89% keratină, 8% apă şi 3% minerale. Keratina din părul uman este o proteină formată din 19 aminoacizi. Unul dintre acești acizi este cisteina, care este bogată în sulf și joacă un rol major în coeziunea celulelor din păr.

Spre deosebire de alte celule din organism, această proteină este mai puţin predispusă la zgârieturi şi rupere. De aceea, keratina este, probabil, cel mai cunsocut ingredient din şampoane. Iar, în cele mai multe cazuri, o veţi regăsi pe lista de ingrediente menţionată drept „cheratină hidrolizată” sau „aminoacizi din cheratină”.

Un fir de păr degradat arată la microscop ca „un drum cu crăpături şi găuri”. Aici intervine keratina din şampon, care „umple” aceste „găuri”, iar părul îşi recapătă rezistenţa, elesticitatea şi se electrizeză mai greu.

Nota pentru articolul «Rezistenţa firului de păr se datorează keratinei»:5.00/ 5 (1 vot)
#tags   \   ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate