Stiri

Ochelarii Google, utilizati in medicina

joi, 10 octombrie 2013
Share

Royal Philips si-a anuntat colaborarea cu Accenture si Google Glass in ceea ce priveste imbunatatirea procedurilor medicale. Astfel, ochelarii de la Google optimizeaza timpul de interventie in cazul operatiilor chirurgicale, fiind mult mai eficienti in tratarea complicatiilor ce pot aparea. Cu ajutorul acestor ochelari, care se conecteaza la sistemul Philips IntelliVue Solutions, specialistilor le este transmis istoricul medical al pacientilor si nu numai.

Personalul din spitale se poate concentra astfel pe nevoile pacientului in timpul interventiilor, avand acces la toate datele acestuia cu usurinta. In egala masura medicii pot supraveghea semnalele vitale ale pacientului de la distanta. Laboratorul Digital Accelerator a fost creat de catre cercetatorii de la Philips si reuneste echipe din Olanda si India carora li s-au alaturat si specialistii de la laboratoarele Accenture Technology. Scopul platformei este acela de a descoperi multiple intrebuintari ale ochelarilor Google. Tehnologia de ultima generatie vine in ajutorul oamenilor, deoarece aceste dispozitive se dovedesc a fi extrem de eficiente.

Pe viitor, cercetarile se vor putea extinde si in alte sectoare, precum posibilitatea de a vedea pacientul in salonul de reanimare, de a cere informatii sau imagini de la alti diagnosticieni din spital etc.

Ruxandra Raica

tonica
2017-05-10T17:44:52+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc