Revista care te mentine sanatos

Stiri

Testul care ar putea identifica tumorile agresive in cazul cancerului de prostata

7 noiembrie 2013
Share

Un nou test ce ar putea depista cancerul de prostata ar scuti foarte multi oameni de tratamentele inutile impotriva acestei afectiuni, tratamente care au anumite efecte secundare. Testul poate indica cu precizie tumorile mai putin nocive care nu trebuie indepartate prin interventie chirurgicala si care nu au nevoie nici de radioterapie.

Cancerul de prostata este cea mai comuna forma de cancer in randul barbatilor. Jumatate dintre acestia au un risc scazut de cancer de prostata fatal si foarte putin probabil ca acesta sa metastazeze.

Tocmai pentru ca nu exista teste eficiente, este destul de greu sa se faca distinctie intre tumorile mortale si cele mai putin daunatoare. Radioterapia poate provoca incontinenta urinara si infertilitate. Testul functioneaza prin analiza genetica a tumorii, practic a unei bucati. Pacientul primeste apoi un scor de la -3 la +3, care stabilieste agresivitatea tumorii. Intelegerea naturii tumorii ar scuti oamenii de tratamente inutile. Acest test este deocamdata analizat intr-un laborator din statul american Utah.

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Testul care ar putea identifica tumorile agresive in cazul cancerului de prostata»:3.33/ 5 (3 voturi)
#tags   \   ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate