Revista care te menține sănătos

Știri

Un nou centru pentru diagnosticarea si tratarea endometriozei

28 martie 2019
Share
Un nou centru pentru diagnosticarea si tratarea endometriozei

Una din zece romance aflate in perioada fertila ar putea fi afectata de endometrioza, una dintre cauzele principale ale infertilitatii. Persoanele care sufera sau cred ca ar putea avea endometrioza au de acum la dispozitie un nou centru de diagnostic. Este vorba despre un centru multidisciplinar, care va functiona in cadrul Spitalului Medicover, Bucuresti.

Centrul de Endometrioza este deservit de o echipa de specialisti in domeniile obstetrica si ginecologie, chirurgie laparoscopica, imagistica, anatomie patologica, gastroenterologie si urologie. Echipa se afla sub conducerea dr. Ionut-Adrian Ion (coordonatorul sectiei de ginecologie a Spitalului Medicover), care are o expertiza recunoscuta in domeniu de mai bine de 10 ani. Din echipa multidisciplinara mai fac parte dr. Gabriel Matei, dr. Radu Dumitrescu, dr. Cristian Calin, dr. Andreea Ionescu, dr. Andrei Lungu si dr. Maria Comanescu. Medicii romani vor colabora si cu specialisti internationali pentru obtinerea unor opinii suplimentare. Dintre acestia il amintim pe prof. dr. Horatiu Roman (Franta), un nume recunoscut pe plan mondial, leader de opinie in tratamentul chirurgical al endometriozei.

„Cenusareasa” bolilor ginecologice

Endometrioza este cunoscuta si sub numele de „cancerul care nu ucide” sau „Cenusareasa” bolilor ginecologice. Daca endometrioza nu se diagnosticheaza sau trateaza la timp duce la infertilitate; afectare digestiva (constipatia ciclica este unul dintre simptome); afectarea functiei vezicale (poate duce chiar la imposibilitatea urinarii); afectare uretrala (poate cauza incetarea functiei rinichiului). Pentru ca endometrioza afecteaza mai multe organe, nu exista un algoritm de diagnostic general-valabil. In general, pacientele merg la ginecolog prezentand dureri profunde sau disconfort in timpul activitatii sexuale, dureri menstruale accentuate, stari de oboseala inexplicabile sau din cauza infertilitatii.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.