Revista care te menține sănătos

Suplimente alimentare

ImunoSuport FORTE – susţine sistemul imunitar

15 septembrie 2021
Share
ImunoSuport FORTE – susţine sistemul imunitar

Infecţiile acute de tract respirator sunt larg răspândite nu doar în populaţia adultă, ci şi în cea pediatrică, fiind o cauză majoră de morbiditate şi mortalitate. Opţiunile terapeutice în cele virale sunt limitate, iar antibioticele sunt folosite în cazul infecţiei bacteriene. Pe lângă tratamentul de suport, se studiază intens aportul suplimentării cu vitamine şi minerale pentru a preveni sau trata infecţiile respiratorii – astfel că zincul, vitaminele A, C şi D sunt puse în lumină pentru efectul asupra sistemului imunitar.

Vitamina C sau acidul ascorbic este o substanţă hidrosolubilă, instabilă, sensibilă la oxigen şi temperaturi ridicate şi nu poate fi sintetizată sau stocată de corpul uman, cu o rată de excreţie destul de mare. Linus Pauling, laureat al premiului Nobel, a descoperit pentru prima oară efectele benefice ale consumului regulat de vitamina C, ca prevenţie împotriva scorbutului sau a altor boli de ţesut conjunctiv, dar şi în prevenirea şi eliminarea simptomelor infecţiilor.

ImunoSuport FORTE, ingrediente

Prin proprietăţile sale pleiotrofice, vitamina C scade durata infecţiilor şi reduce simptomele. Imunologia este influenţată în urma administrării, concentraţia de vitamina C fiind mai mare la nivelul fagocitelor şi limfocitelor decât în plasmă şi cu impact deosebit în migrarea chemotactică a fagocitelor, transformarea limfocitară în urma infectării virale, producţia de interferon, dar şi în replicarea virală. În urma datelor publicate în literatură, s-a dovedit că vitamina C este un imunomodulator non-specific, cu acţiune antioxidantă, protejând celulele (neurofile, limfocite, macrofage) împotriva stresului oxidativ crescut în infecţii, ca urmare a radicalilor endogeni produşi.
Vitamina D este un nutrient esenţial în sănătatea oaselor, muscularii, în producerea de testosteron şi funcţionarea sistemului imunitar. Funcţionarea sistemului imunitar mediată de vitamina D implică o reglare a producţiei excesive de citokine inflamatorii şi promovarea producerii de compuşi antimicrobieni. Studiile au concretizat că celulele imune au receptori pentru vitamina D şi participă la transformarea sa în formă activă. Suplimentele pe bază de vitamina D previn scăderea formei active şi a IL-5, citokină implicată în protecţia împotrivă infecţiilor virale şi bacteriene, susţinând efectul imunomodulator şi de protecţie împotriva infecţiilor. În plus, studiile clinice au dovedit că, pe lângă faptul că nivelurile scăzute de vitamina D sunt asociate cu un risc crescut de viroze, gripă, alergii, tulburări autoimune, suplimentarea poate îmbunătăţi imunitatea pe parcursul iernii.

Zincul este un microelement esenţial pentru corpul uman, inclus în peste 300 de enzime implicate în replicarea şi transcripţia materialului genetic, în prima linie împotriva formelor reactive de oxigen sau în funcţionarea normală a sistemului vascular, renal, muscular şi digestiv. Alături de metabolismul vitaminei A, participă la producerea şi secreţia unor hormoni (insulină, testosteron, tiroxină), dar şi la reglarea activităţii sistemului nervos. Răspunul imun umoral este influenţat de zinc. Proliferarea şi maturarea limfocitară este accelerată, iar apoptoza inhibată, zincul afectând activitatea polimerazelor ADN şi ARN. Prin stabilizarea membranelor celulare, accelerează fagocitoza şi activitatea bactericidă a macrofagelor. S-a demonstrat că deficitul de zinc implică o inhibare semnificativă a producerii de limfocite T, probabil prin mecanismele ce influenţează producerea de acizi nucleici. Eficacitatea preparatelor cu zinc a fost studiată clinic şi in vitro la pacienţi cu infecţii virale de tract respirator, herpes sau HIV, cu o reducere a simptomelor precum febră, rinită şi stare generală alterată.

Recomandări

ImunoSuport FORTE de la Naturalis este un supliment alimentar care contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar prin efectul sinergic al combinaţiei de vitaminele C şi D, dar şi zinc. În plus, aportul de nutrienţi este asigurat optim printr-o tehnologie specială de eliberare şi absorbţie treptată a ingredientelor. Se recomandă administrarea unui comprimat pe zi, în prima parte a zilei. Nu este recomandat persoanelor cu istoric de litiază renală sau intoleranţă la lactoză.

Bibliografie:

  1. https://supplementsinreview.com/immune/vitamin-d-immune/
  2. Charan J, Goyal JP, Saxena D, Yadav P. Vitamin D for prevention of respiratory tract infections: A systematic review and meta-analysis. J Pharmacol Pharmacother. 2012;3(4):300-303. doi:10.4103/0976-500X.103685
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.