Revista care te menține sănătos

Suplimente alimentare

Tonico Forte – Stimulează activitatea cerebrală

1 septembrie 2021
Share
Tonico Forte – Stimulează activitatea cerebrală

Prin formula echilibrată cu 4 aminoacizi și vitamina B12, Benesio Tonico Forte are rolul de a susține activitatea sistemului nervos și buna funcționare a organismului.

  • este indicat în stările de convalescență
  • contribuie la stimularea funcțiilor cerebrale
  • sprijină funcționarea optimă a sistemului imunitar
  • ajută la menținerea masei musculare

Ingrediente active per flacon:

  • L-Arginină – 123 mg
  • L-Asparagină – 60 mg
  • DL-Fosfoserină – 60 mg
  • L-Glutamină – 60 mg
  • Vitamina B12 – 500 μg (20% DZR*)

* Valori nutriționale de referință conform Regulamentului 1169/2011.

L-arginina

L-arginina este un aminoacid semiesențial, utilizat de toate celulele. Acesta constituie, în medie, 7-5% din totalul aminoacizilor din dieta umană normală, fiind absorbit în jejun și ileum din intestinul subțire. Organismul îl utilizează în sinteza proteinelor, ciclul ureei, repararea țesuturilor și funcția celulelor imune.

Studiile recente au arătat că un aport crescut de arginină este invers asociată cu disfuncția endotelială la pacienții cu hipercolesterolemie. S-a demonstrat, de asemenea, că administrarea pe termen lung de L-arginină reduce complicațiile cardiovasculare.

Totodată, alături de alți aminoacizi (glutamină, leucină și fenilalanină), arginina stimulează direct producția de insulină din celulele beta pancreatice, contribuind la îmbunătățirea metabolismului glucozei. Alte acțiuni benefice asociate L-argininei includ reglarea tensiunii arteriale și a nivelurilor de homocisteină, creșterea masei musculare și scăderea masei adipoase și de adiponectină și endotelină.

L-Asparagina

L-Asparagina este un aminoacid neesențial, cunoscut pentru rolul-cheie avut în biosinteza glicoproteinelor. Acesta contribuie indirect la buna funcționare a sistemului nervos, fiind o componentă importantă și a proteinelor implicate în semnalizare, dezvoltare neuronală și transmitere între terminațiile nervoase. De asemenea, asparagina are efecte antiazotemice și stimulează metabolizarea amoniacului, îmbunătățește funcționarea ficatului șicrește rezistența la oboseală.

DL-Fosfoserina

Este un aminoacid fosforilat derivat din serină, care intervine în biosinteza majorității fosfoproteinelor. Este o moleculă foarte importantă pentru activitatea unor enzime și participă la diferite procese metabolice ale creierului.

Există mai multe proprietăți benefice care i se atribuie, și anume: îmbunătățirea abilităților mnemonice, să prevină și să amelioreze declinul neurocognitiv legat de vârstă, dificultățile de concentrare și atenție, stresul cronic.

L-Glutamina

L-Glutamina este un aminoacid semiesențial, ce poate fi sintetizat în organism, însă în perioade de stres, efort fizic și intelectual este necesar și aportul din exterior. Glutamina este convertită în glutamat, principalul neurotransmițător excitator de la nivelul sistemului nervos, implicat în procesele de învățare și memorare.

Glutamina contribuie la funcționarea optimă a sistemului nervos și prin furnizarea energiei primare a creierului, menținând un nivel echilibrat de glucoză la nivel cerebral. De asemenea, acest aminoacid oferă susținere organismului în cazul stărilor de recuperare și efort fizic intens prin favorizarea sintezei de proteine și glicogen în ficat.

Vitamina B12

Numită şi Cobalamina sau Cianocobalamina, vitamina B12 contribuie la regenerarea globulelor roșii, diminuează procesele degenerative, stimulează pofta de mâncare, asigură sănătatea sistemului nervos (este implicată în producerea mielinei – teaca protectoare a nervilor), diminuează iritabilitatea, mărește puterea de concentrare, îmbunătățește memoria și echilibrul psihic. Carența generează anemia pernicioasă (Biermer), amorțeli și paralizii, depresii, confuzie, slăbirea memoriei, uneori manie și halucinații.

Doze și mod de utilizare:

1 flacon buvabil pe zi, de preferat, între mese.

Benesio Tonico Forte este un supliment alimentar fără zahăr, cu îndulcitor!

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.