Revista care te menține sănătos

Suplimente alimentare

SomnControl – ajută la îmbunătăţirea calităţii somnului

18 iunie 2021
Share
SomnControl – ajută la îmbunătăţirea calităţii somnului

Numeroase cercetări, publicate în literatura de specialitate, arată faptul că ingredientele active, precum valeriana, melatonina, oxidul de magneziu, vitamina B6, macul-californian şi L-Triptofan sunt utile în cazul pacienţilor cu dificultăţi în a adormi. Suplimentul alimentar SomnControl, de la Naturalis, conţine aceste ingrediente active şi, datorită formei farmaceutice, ajută în cazul tulburărilor de somn, în perioade de suprasolicitare în urma unui efort fizic sau intelectual intens, precum şi în situaţia persoanelor care lucrează pe timp de noapte sau se confruntă cu schimbări de fus orar.

Ingrediente active – SomnControl

Valeriana officinalis – o specie de plante erbacee perene din familia Valerianaceae, valeriana ajută la mărirea perioadei de somn și la îmbunătățirea calităţii acestuia. Valeriana este una dintre cele mai studiate plante în decursul timpului, cu efecte în cazul tulburărilor de somn. O cercetare publicată în 2001, arată faptul că „multe plante și remedii naturale pot fi recomandate contra insomniei, însă doar în cazul valerianei eficiența poate fi garantată”. În concluzie, numeroase cercetări şi teste clinice atestă faptul că valeriana este eficientă în cazul persoanelor cu dificultăţi în a adormi, ajută la diminuarea trezirilor nocturne şi la apariția fazei de somn profund, fără vise.

Melatonina (N-acetil-5-metoxipriptamină) are un rol important în reglarea somnului. Cercetările arată că administrarea melatoninei are efect în cazul reducerii timpului până la apariția somnului, dar şi în privinţa creșterii duratei totale de somn. Cercetările arată şi eficienţa în tratamentul sindromului de fază de somn întârziat.

Oxidul de magneziu – utilizat în peste 600 de reacții celulare din corpul uman, magneziul ajută la inducerea somnului, fiind util în activarea sistemului nervos parasimpatic, responsabil pentru calmarea și relaxarea organismului uman. Cercetările arată faptul că magneziul reglează neurotransmițătorii, care trimit semnale în întregul sistem nervos și în creier. Un alt rol documentat al magneziului este reglarea nivelului de melatonină hormonală care ghidează ciclurile de somn-trezire. În plus, studiile de specialitate relevă faptul că magneziul se leagă de receptorii acidului gama-aminobutiric (GABA), neurotransmițătorul care este responsabil de reducerea activității nervoase. Lipsa magneziului din organism poate duce la insomnie şi tulburări de somn.

Vitamina B6 – Piridoxina este importantă în procesul de adormire, ajutând la producerea serotoninei care, la rândul ei, ajută la producerea melatoninei.

Macul-californian – încă din 1887, literatura de specialitate, în speţă American Journal of Pharmacy, vol. 59, arată efectele analgezice şi sedative ale macului-californian, scoţând în evidenţă lipsa efectelor secundare, caracteristică opiaceelor. Studiile ştiinţifice arată că efectele sale biologice, sedative, anxiolitice şi analgezice sunt urmarea acţiunii alcaloizilor din compoziţie asupra receptorilor GABA.

L-Triptofan – aminoacid esențial – nu este sintetizat de organism, acesta trebuie obținut din dietă. Are un rol important în producerea de serotonină și melatonină şi are efecte sedative naturale, ce duc la un somn mai bun și la reducerea problemelor asociate cu apneea de somn sau insomnia. Administrarea L-Triptofan în suplimente alimentare are efecte superioare faţă de administrarea prin surse alimentare.

Mod de administrare

Naturalis SomnControl este un supliment alimentar ce contribuie, datorită ingredientelor active, la o mai bună calitate a somnului. SomnControl conţine extract de valeriană (110 mg), melatonină (3 mg), magneziu (75 mg), vitamina B6 (1,40 mg), extract de mac-californian (100 mg), L-Triptofan (80 mg). Doza recomandată este de 1 comprimat pe zi, cu aproximativ 30-60 de minute înainte de culcare. După administrare se recomandă repaus la pat.

Bibliografie:

  1. „Melatonin”. Sleepdex. Retrieved 17 August 2011.
  2. Altun A, Ugur-Altun B (May 2007). „Melatonin: therapeutic and clinical utilization”. Int. J. Clin. Pract. 61 (5): 835–45. doi:10.1111/j.1742-1241.2006.01191.x. PMID 17298593.
  3. European Medicines Agency, Evaluation of Medicines for Human Use, COMMITTEE ON HERBAL MEDICINAL PRODUCTS, COMMUNITY HERBAL MONOGRAPH ON VALERIANA OFFICINALIS L., RADIX, London, 26 October 2006 (Doc. Ref. EMEA/HMPC/340719/2005)
  4. „Vitamin B6”. Micronutrient Information Center, Linus Pauling Institute, Oregon State University, Corvallis, OR. May 2014. Archived from the original on 2018-03-14. Retrieved 7 March 2017.
  5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27933574
  6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12030424
  7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18799816
  8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27807161
  9. https://draxe.com/tryptophan/
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.