Revista care te menține sănătos

Suplimente alimentare

CardioVita – pentru o inimă sănătoasă

11 martie 2022
Share
CardioVita – pentru o inimă sănătoasă

Angina pectorală, miocardita, cardiomiopatia, tahicardia, bradicardia, cardiopatia ischemică și multe altele. Bolile de inimă sunt în continuare o problemă de sănătate majoră și principala cauză de deces în țara noastră. De altfel, România ocupă locul trei în lume la acest capitol. Aceasta în condițiile în care majoritatea lor – până la 80% – ar putea fi prevenite printr-un stil de viață sănătos.  

În România, afecțiunile cardiovasculare determină aproximativ 150.000 de victime anual. Mortalitatea pe care o înregistrează este de circa 60%, de peste 3 ori mai mare decât cea cauzată de cancer. De asemenea, statisticile arată că la fiecare 30 de minute un român suferă un infarct și unul din zece pacienți nu supraviețuiește. Sunt date îngrijorătoare, care ar trebui să ne dea de gândit tuturor, dar mai ales celor cu risc cardiovascular. În această categorie intră atât persoanele care au factori de risc moșteniți – antecedente familiale, cât și cei care au un stil de viață dezordonat și sedentar, cu o dietă nesănătoasă, la care se adaugă și un loc de muncă stresant.

Soluția de la Naturalis

În scopul prevenirii afecțiunilor cardiovasculare, Naturalis a creat un supliment alimentar special: CardioVita. Acesta are la bază o formulă echilibrată cu potasiu (39 mg) și magneziu (12 mg), două elemente cu rol-cheie în menținerea sănătății inimii și nu numai. Mai mult, administrarea combinată a acestora este indicată adesea ca terapie adjuvantă la adulţi în boala coronariană, precum și în anumite tulburări de ritm cardiac. 

Aparatul cardiovascular, dependent de potasiu și magneziu

Potasiul este principalul electrolit (cation) și constituent al sistemului tampon din lichidul intracelular, fiind concentrat în proporție de 90% în interiorul celulei. Acest oligoelement participă la desfășurarea normală a fenomenelor electrice de membrană, este implicat în conducerea nervoasă, anabolismul proteic și formarea glicogenului. Tot el asigură echilibrul acido-bazic și menține presiunea osmotică. De asemenea, împreună cu calciul și magneziul, controlează contracția și debitul cardiac.

Aportul insuficient de potasiu se resimte relativ rapid și pe mai multe planuri. Pe lângă oboseală, cefalee sau constipație, acesta poate cauza tulburări de ritm ale inimii, parestezii (amorțeli la nivelul membrelor) și creșterea valorilor tensiunii arteriale. Deficitul de potasiu poate fi evidențiat inlusiv pe electrocardiogramă, prin prezența undei U, care semnifică repolarizarea finală ventriculară.

Magneziul, pe de altă parte,activează sute de reacții biochimice, fiind indispensabil pentru funcționarea normală a celulelor, replicare și metabolism energetic. De asemenea, acesta reglează mecanismele coagulării și excitabilitea neuromusculară.

Studiile științifice au arătat în repetate rânduri că aportul crescut de potasiu și magneziu protejează sănătatea inimii. Magneziul, de exemplu, îmbunătățește eficiența metabolică a celulelor mușchiului cardiac. Împreună cu potasiul contribuie la reglarea tensiunii arteriale sistolice și diastolice și ameliorează aritmiile. Fără a avea vreun efect negativ asupra concentrațiilor de lipide sau catecolamină din sânge și fără a leza funcția renală.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.