Revista care te menține sănătos

Suplimente alimentare

CardioSuport – susţine sănătatea cardiovasculară

11 decembrie 2020
Share
CardioSuport – susţine sănătatea cardiovasculară

Suplimentele alimentare ne ajută să menţinem sănătatea oaselor, a muşchilor şi a altor organe. Dar suplimentele pot sprijini şi sănătatea cardiovasculară.

Studiile, inclusiv randomizate, arată că anumite suplimente pot ajuta la scăderea colesterolului, la îmbunătățirea tensiunii arteriale și a altor factori de risc pentru bolile de inimă.

Resveratrolul, antioxidantul ideal pentru inimă

Una dintre substanţele care face minuni pentru inimă este resveratrolul, un extraordinar antioxidant, cu acţiune de 50 de ori mai puternică decât a vitaminei E şi de 20 de ori mai puternică decât a vitaminei C. Acest lucru înseamnă că resveratrolul protejează organismul de bolile cardiovasculare, inflamaţii sau cancer mult mai bine decât orice alt antioxidant.

Resveratrolul este, de altfel, şi una dintre substanţele care stă la baza explicaţiei „paradoxului francez”. Acest paradox se referă la faptul că francezii au un risc scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare, deşi au o dietă bogată în grăsimi saturate şi sunt, în general, sedentari. Doar că aceştia consumă cu regularitate vin roşu, care este bogat în resveratrol şi alţi polifenoli.

Resveratrolul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale sistolice, stimulând producţia de oxid nitric, care determină relaxarea vaselor de sânge. În plus, mai multe studii (realizate pe animale de laborator) au arătat că suplimentele cu resveratrol pot influenţa nivelul grăsimilor din sânge. Mai exact, scade nivelul colesterolului LDL-colesterolului şi îl creşte pe cel al HDL-colesterolului.

Alte beneficii ale resveratrolului care se „răsfrâng” asupra sănătăţii cardiovasculare sunt reducerea nivelului de inflamaţie din organism şi a riscului de formare a cheagurilor de sânge.

Uleiul de peşte, eficient pentru inimă

Acizii graşi Omega-3 cresc nivelul HDL-colesterolului din sânge, reglează tensiunea arterială şi previn rigidizarea arterelor din cauza depunerilor de colesterol. Mai multe studii au concluzionat că acizii graşi Omega-3 scad riscul de atac de cord şi boli coronariene.

Q10 reglează tensiunea şi colesterolul

Coenzima Q10 (ubiquinonă) este produsă în cantităţi mici de organismul uman. Ca supliment, coenzina Q10 ajută la reglarea tensiunii arteriale, fie singură, fie în combinaţie cu altă medicaţie. Importanţa acestei coenzime în buna funcţionare a inimii a fost demonstrată, de-a lungul timpului, de mai multe studii care au arătat că majoritatea pacienţilor cardiaci au un nivel scăzut de Q10. Această substanţă ajută la menţinerea colesterolului în limite normale şi este un bun antioxidant, protejând organismul de radicalii liberi.

3 ingrediente, un singur supliment

Suplimentul alimentar Naturalis CardioSuport, disponibil sub formă de capsule moi, reuneşte într-o singură formulă toate cele trei substanţe esenţiale pentru menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular: resveratrol, coenzima Q10 şi acizi graşi Omega-3. Cantitatea de ingrediente active conţinută de o capsulă gelatinoasă moale este de 800 mg ulei de peşte cu un conţinut de 18% acid eicosapentaenoic-EPA (144 mg) şi 12% acid decosahexaenoic-DHA (96 mg), 30 mg coenzima Q10 şi 30 mg resveratrol.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.