Revista care te menține sănătos

Suplimente alimentare

BronhoSuport – stimulează sistemul imunitar şi are proprietăţi antiseptice şi antitusive

29 septembrie 2020
Share
BronhoSuport – stimulează sistemul imunitar şi are proprietăţi antiseptice şi antitusive

Infecțiile de tract respirator superior, precum și patologia inflamator-alergică, prezintă un trend ascendent în ultimii ani. Este estimat că o persoană, pe parcursul vieții, însumat, prezintă infecții respiratorii ca valoare cumulată, aproximativ doi ani.

În general, aceste infecții afectează copiii, din cauza expunerii ridicate la patogeni și imaturității sistemului imun. Majoritatea cazurilor (peste 80%) sunt cauzate de virusuri, suprainfecția bacteriană necesitând asocierea de antibiotice. Astfel că tratamentul etiologic este rar posibil, fiind necesar tratament de suport, simptomatic. Medicamentele derivate din plante au un efect benefic, cu caracter pluridirecțional: bronholitic, antitusiv, antiseptic, imunostimulator – date concretizate prin cercetare amănunțită și studii clinice.

Tusea, reflex important de protecție, care asigură drenajul secrețiilor și particulelor patogene, în anumite condiții poate deveni excesivă, cu potențial de lezare a mucoasei aeriene. Complicațiile pot fi: oboseală, insomnie, cefalee, amețeală, durere musculoscheletală, disfonie, până la cazuri rare de fracturi costale (femei cu osteodensitate scăzută).

Principii active

Siropul Naturalis BronhoSuport este un supliment alimentar care îmbină beneficiile dovedite clinic în ameliorarea tusei ale extractelor și tincturilor de plante cu efectul calmant al mierii. Principiile active au fost extrase din pătlagină (Plantago major), cimbru-de-cultură (Thymus vulgaris), Grindelia (Grindelia robusta), lichen de Islanda (Centaria islandica), ciuboțica-cucului (Primula veris).

Pătlagina, plantă medicinală utilizată tradițional, este recomandată ca şi calmant în tratamentul simptomatic al iritațiilor orale și faringiene, dar și pentru tusea uscată asociată. Ciuboțica-cucului, expectorant, se bazează ca acțiune farmacologică pe efectele saponozidelor, care stimulează secreția bronșică, cu efecte antivirale, antibacteriene și antifungice. Cimbrul-de-cultură, de asemenea cu efect principal expectorant, datorită uleiurilor volatile (bogate în timol), posedă acțiune spasmolitică, iar uleiul esențial de cimbru are o puternică acțiune antibiotică.

Combinația acestor plante medicinale, prin efectul sinergic mucolitic în tratamentul simptomatic al virozelor, are un efect manifestat după 3-5 zile de administrare a siropului Naturalis BronhoSuport.

Proprietățile expectorante, sedative și de atenuare a tusei determinate de administrarea preparatelor pe bază de Grindelia sunt cunoscute de pe vremea amerindienilor.

În mod tradițional, lichenul de Islanda este folosit pentru ameliorarea simptomelor respiratorii, dar și gastrice. Datele clinice susțin efectul benefic în cazul inflamației și iritației la nivelul mucoasei faringiene, prin acțiune antibacteriană și antimicrobiană, rolul de imunomodulator (intensifică activitatea de fagocitare a granulocitelor), dar și acțiunea antioxidantă.

Mierea, acest panaceu binecunoscut, are efect calmant asupra mucoasei iritate și reduce odinofagia. Proprietățile antiseptice, pe lângă stimularea sistemului imunitar, sunt completate de efectul tonic și de ameliorare a tusei.

Mod de administrare

Naturalis BronhoSuport este un produs care se adresează exclusiv adulților, cu o posologie de 1-2 lingurițe (5 ml) de 2-3 ori pe zi, până la maximum 6 lingurițe (30 ml) pe zi, timp de 7 zile. Se recomandă administrarea cu o jumătate de oră sau o oră distanță față de alte medicamente. Dacă pe parcursul tratamentului simptomatologia persistă sau se agravează, este necesară o reevaluare a pacientului. Contraindicațiile sunt reprezentate de alergii la componente, astm și se recomandă o administrare cu precauție celor care suferă de gastrită sau ulcer gastric, cu raportare rară a unor efecte adverse ușoare, vizând în special sistemul digestiv: greață, vărsături, diaree, disconfort abdominal sau alergii. Siguranța în timpul sarcinii sau alăptării nu a fost stabilită.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.