Revista care te menține sănătos

Stres

Invatati sa controlati stresul! Trucuri simple

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
6 aprilie 2022
Share
  • Stresul face parte din viata si trebuie acceptat, in doze mici. Nu trebuie ignorat, ci alungat. Exista multe strategii pentru alungarea stresului, atat la locul de munca, cat si acasa. De cele mai multe ori, stresul poate fi tinut sub control, deoarece stresul cronic are efecte nocive asupra sanatatii.

    Stresul este o reactie naturala atat fizica, cat si psihica, la situatii bune si rele. In unele cazuri, poate fi benefic pentru sanatate. Corpul raspunde la stres prin secretia anumitor hormoni, crescand rata cardiaca si respiratorie. Astfel, creierul primeste o cantitate mai mare de oxigen, facandu-va mai capabil sa faceti fata unei probleme. Pe termen scurt, stresul va ajuta sa tineti sub control anumite situatii, iar aparitia sa poate fi precipitata de tensiunile responsabilitatilor zilnice de la locul de munca sau de acasa. Evenimentele negative din viata pot tine ridicat nivelul stresului mai mult decat este necesar.
    Invatati sa controlati stresul! Trucuri simple
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • Stresul cronic poate cauza o varietate de simptome, afectand sanatatea. Iata cateva trucuri prin care sa tineti stresul departe.

    Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl, recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului. 
    Invatati sa controlati stresul! Trucuri simple

    Ascultati muzica


    Daca va simtiti coplesit de probleme, luati o pauza si ascultati muzica. Muzica linistitoare are un efect pozitiv asupra creierului si poate scadea hipertensiunea si reduce nivelul de cortizol, hormon aflat in stransa legatura cu stresul.

    Vorbiti cu un prieten


    Relatiile sociale cu prietenii sau familia sunt importante pentru un stil de viata sanatos, in special atunci cand sunteti stresat. Daca va simtiti coplesit, este indicat sa sunati un prieten sau o persoana apropiata pentru a discuta despre problemele pe care le aveti. Chiar si cateva minute de conversatie va pot pune pe picioare.

    Incercati sa va calmati singur


    Uneori, prietenii nu va pot face sa va simtiti mai bine. In acest caz, puteti sa va calmati singur printr-o discutie blanda cu voi insiva. Incercati sa gasiti motivele stresului resimtit, metodele de rezolvare si, nu in ultimul rand, repetati-va ca totul va fi bine.

    Adoptati o dieta echilibrata


    Dieta si stresul sunt in legatura foarte stransa. Atunci cand sunt stresate, cele mai multe persoane uita sa manance corect si apeleaza la alimente dulci si la cele bogate in grasimi, de tip fast-food. Incercati sa evitati aceste alimente si faceti planul de alimentatie din timp. Optati pentru fructe si legume proaspete si peste bogat in acizi grasi omega-3 (ton, somon). Aceste alimente au beneficii importante pentru creier.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >


  • Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte, care are rolul de a susține activitatea sistemului nervos și buna funcționare a organismului.
    Invatati sa controlati stresul! Trucuri simple

    Radeti mai mult


    Rasul ajuta la secretia de endorfine, substante ce imbunatatesc dispozitia si scad nivelul stresului, prin micsorarea cantitatii de hormoni ce intervin in stres (cortizol, adrenalina). Rasul va face mai fericit. Din acest motiv, gasiti noi oportunitati amuzante sau pur si simplu vizionati un film amuzant.

    Beti ceai verde


    In perioadele stresante, unele persoane au obiceiul sa faca abuz de cofeina sau de bauturi energizante. Un obicei total gresit. Aceste bauturi va pot creste tensiunea arteriala si accelereaza procesele naturale ale corpului, ducand la agitatie si iritabilitate. In schimb, ceaiul verde contine jumatate din cofeina intalnita in cafea si antioxidanti benefici pentru sanatate, ce au efect de calmare asupra sistemului nervos central.

    Meditati


    Pe langa aceste trucuri, meditatia, mai putin practicata din lipsa de timp sau chef, ajuta la relaxarea mintii si a trupului. Aceasta este o tehnica moderna de alungare a stresului si poate fi practicata prin intermediul exercitiilor de yoga, Pilates sau Tai Chi. Gasiti cursuri aproape de casa si nu ezitati sa le incepeti cat mai curand.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >

  • Invatati sa controlati stresul! Trucuri simple

    Faceti exercitii fizice, atat cat puteti


    Exercitiile fizice nu inseamna intotdeauna sa mergeti la sala si sa va antrenati din greu. O plimbare scurta prin birou sau pur si simplu sa va ridicati de pe scaun pentru cateva minute va pot oferi sprijin intr-o situatie stresanta. Imbunatatirea circulatiei sangvine ajuta la secretia endorfinelor si va poate imbunatati dispozitia imediat.

    Combateti simptomele stresului cu suplimente!

    Odihniti-va


    Stresul poate duce la aparitia insomniei. Ca un cerc vicios, lipsa de somn duce la aparitia stresului. In timp, acestea pot avea efecte neplacute asupra organismului. Dormiti 7-8 ore pe noapte. In plus, este bine sa va relaxati inainte de culcare: stingeti televizorul si restul dispozitivelor electronice si diminuati lumina din incapere. Aceste trucuri va pot ajuta sa adormiti mai devreme si sa aveti un somn odihnitor.

    Respirati adanc


    Exercitiile de respirat nu sunt doar un cliseu, ci chiar ajuta la alungarea stresului. Timp de cateva minute stati pe un scaun cu talpile lipite de podea si cu mainile pe genunchi si inspirati si expirati incet, dar adanc. In acest timp, concentrati-va asupra plamanilor care se maresc in volum. Acest tip de respiratie ajuta la oxigenarea sangelui si elibereaza creierul de gandurile negative.
    Vezi tot
    < Inapoi
    Urmatorul >
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.