Revista care te menține sănătos

Wellness club

Cum sa transformati miscarea in „prieten”

Dr. Beatrice Constandache, medic rezident medicina sportiva
18 iulie 2022
Share
Cum sa transformati miscarea in „prieten”

Daca imbinam activitatile care ne relaxeaza cu cateva miscari fizice specifice, vom reusi sa ne formam un obicei din a face excercitiu fizic, chiar si zilnic. Astfel, efortul nu pare asa mare, beneficiile sunt multiple, iar anotimpul ne permite din plin. Ce ziceti?

Organismul este constituit in asa fel incat lipsa de miscare ii poate dauna. De aceea, orice activitate fizica ce solicita aparatul locomotor (oase, muschi, articulatii) este benefica. Miscarea nu trebuie privita ca o corvoada ce trebuie bifata, din cand in cand, pentru a intra in categoria persoanelor care duc un stil de viata sanatos. Ea poate fi incorporata cu succes intr-unul dintre hobbyurile pe care le avem, de exemplu: calatoriile, plimbarile in parc, mersul pe bicicleta etc. Iata cateva sugestii in acest sens.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Benesio MaxiTonic care contribuie la revigorarea şi tonifierea organismului şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Conţine o combinaţie unică de 24 de elemente (vitamine, minerale, acizi graşi nesaturaţi şi extracte naturale). 

Voleiul pe plaja

Aceasta activitate atrage destul de multi adepti. Este distractiva, usor de pus in practica si reprezinta o modalitate excelenta de a arde rapid caloriile acumulate peste zi. Nisipul forteaza aptitudinile corpului de a-si mentine echilibrul. Aparatul musculo-tendinos este solicitat, crescand tonusul rapid printr-un exercitiu fizic cardiovascular excelent. Nu in ultimul rand, imbunatateste socializarea, un alt aspect important in mentinerea unui stil de viata sanatos.

Practicam sport pe canicula?

Mersul pe bicicleta

O plimbare cu bicicleta poate fi la indemana oricui, indiferent de mediul in care se afla. Mersul pe bicicleta serveste drept mijloc de transport sanatos, fara un grad ridicat de dificultate si poate fi utilizat de la cele mai mici varste pana la cele mai inaintate. In timpul pedalarii, sunt folosite majoritatea grupelor musculare, fara a cauza accidentari nedorite. Contribuie la imbunatatirea nivelului de energie, dar si a starii generale de bine, prin cresterea nivelului de edorfine.

Inotul

Acest tip de miscare necesita activarea intregului sistem muscular, crescand pulsul fara a avea repercusiuni asupra sistemului cardiovascular, din contra. Inotul este o activitate ce relaxeaza, tonifica musculatura si intensifica capacitatea de anduranta a organismului. De asemenea, are un rol benefic asupra articulatiilor, fiind un sport recomandat persoanelor cu boli articulare.

alergatul pe plaja

Alergatul pe plaja

Alergarea pe un teren instabil, in cazul de fata pe nisip, solicita intens toate tipurile de muschi de la nivelul gambei si coapsei, fortand genunchii si gleznele intr-o maniera benefica pentru organism. Poate fi un bun antrenament fizic prin incalzirea musculaturii amintite in directia prevenirii unor accidentari nedorite.

Drumetiile montane, izvor de sanatate

Drumetiile pe munte

Au efect benefic atat la nivel mental, cat si la nivel fizic. O ora de trekking poate ajuta la arderea a pana la 500 de calorii, in functie de nivelul de dificultate a traseului parcus. De asemenea, articulatiile sunt mai protejate fiind vorba de teren moale, si nu de asfalt. Contribuie la scaderea tensiunii arteriale, a nivelului colesterolului „rau”, prin imbunatatirea parametrilor cardiovasculari. In plus, la nivel mental, timpul petrecut in aer liber, oxigenat in proportie mare, ajuta la cresterea nivelului de creativitate, dar si de atentie.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.