Revista care te menține sănătos

Wellness club

Ghid practic pentru un picnic sanatos

Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă; [email protected]
3 mai 2019
Share

ghid-picnic-1

A iesi din aglomeratia si vacarmul din oras inseamna pentru multi una dintre cele mai placute si relaxante activitati de weekend. Daca vremea buna tine cu noi, atunci un picnic la iarba verde, alaturi de prieteni, este una dintre cele mai bune idei.

Organizarea unui picnic poate sa para usoara, insa, de cele mai multe ori, necesita foarte multe lucruri de pus la punct. In caz contrar, puteti ajunge la padure/iarba verde si sa constatati ca va lipsesc numeroase lucuri care va vor induce o senzatie de disconfort. In cele ce urmeaza, va vom prezenta pasii pe care trebuie sa ii urmati atunci cand vreti sa organizati un picnic de neuitat.

Pasul 1: LISTA

Orice lucru bine organizat presupune intocmirea unei liste. Primul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere este numarul de persoane pe care vreti sa le invitati la picnic. Rezumati-va la cateva persoane, in sensul in care nu veti putea transporta o cantitate foarte mare de alimente. A doua lista trebuie sa contina alimentele si bauturile pe care doriti sa le achizitionati pentru picnic. Aveti in vedere ca un picnic nu presupune o masa copioasa, ci gustari usoare intr-un cadru frumos, alaturi de prieteni.

Pasul 2: LOCATIA

Foarte importanta este alegerea unei locatii potrivite. Sunt multe locuri frumoase cu iarba verde si padure, insa nu toate sunt usor accesibile si potrivite pentru un picnic. Alegeti un loc retras, pentru a nu risca sa ajungeti langa gratarul si muzica altor petrecareti, acest lucru putand strica atmosfera pe care doriti sa o creati.

Pasul 3: PROGNOZA METEO

Chiar daca e bine sa te organizezi cu mult timp inainte, nu va sfatuim sa va faceti planul pentru picnic cu mai mult de o saptamana inainte, intrucat vremea este schimbatoare chiar si cand e cald afara. O ploaie de vara va poate strica aranjamentul si buna dispozitie. Consultati prognoza meteo inainte de a planifica picnicul si alegeti o perioada cu vreme buna, cer senin si zero sanse de ploaie.

Pasul 4: ASIGURATI-VA CONFORTUL

Pentru a putea beneficia de tot confortul, atat dumneavoastra, cat si cei invitati, asigurati-va ca aveti pe ce sta. Nu uitati sa luati paturi speciale pentru astfel de activitati. De asemenea, daca vreti sa stati si mai bine, puteti aduce atat o masa (sau mai multe) si scaune pliante, ce sunt usor de transportat cu masina. La fel de importante sunt si alimentele pe care vreti sa le luati. Optati pentru fructe de toate felurile, sandvisuri deja pregatite, branzeturi, masline, rosii, ardei, capere etc. Ideea este sa apelati la alimentele usoare. De baut, indicate sunt sticlele de jumatate cu apa (sunt mai practice), dar aveti grija cat alcool consumati, mai ales daca este foarte cald si sunteti cu masina.

ghid-picnic-2

Pasul 5: VESTIMENTATIA

Picnicul inseamna relaxare, motiv pentru care lasati hainele elegante acasa si luati-va cele mai confortabile piese vestimentare. Chiar daca este vara, nu uitati sa va puneti in bagaj si o jacheta mai groasa, pentru situatia in care fie va prinde o ploaie neprevazuta, fie temperatura scade odata cu lasarea serii. Totodata, luati-va palarii sau sepci care sa va protejeze de soare, ochelari de soare si creme fotoprotectoare.

Vara si problemele pielii. Alegeti vestimentatia potrivita!

Pasul 6: CONSUMABILELE

Din trusa pentru picnic nu trebuie sa va lipseasca gelul antibacterian (de spalat pe maini), servetelele uscate si cele umede. Acestea pot fi de un real ajutor atunci cand nu aveti acces la apa pentru a va spala pe maini.

Pasul 7: ATENTIE LA INSECTE!

Iarba verde, padurea si locurile din apropierea apei sunt minunate, insa vin la pachet cu o sumedenie de insecte. Tantarii sunt cei mai de temut, motiv pentru care va recomandam sa plecati pregatiti fie cu bratari speciale anti-tantari, fie cu solutiile speciale. Aveti mare grija la capuse! In cazul in care gasiti o capusa pe haine sau in piele, pastrati-va calmul si indepartati-o cu grija, cu ajutorul unui servetel, al unei manusi sau folosind o penseta, daca aveti la indemana. Ulterior, consultati medicul.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.