Revista care te menține sănătos

Coronavirus

Coronavirusul în România şi la nivel mondial. Ultimele informaţii despre evoluţie

9 noiembrie 2020
Share

Coronavirusul COVID-19 continuă să se extindă în ritm îngrijorător în întreaga lume. În România, în data de 5 martie 2020, autorităţile anunţă 6 cazuri de infectare cu COVID-19 şi 38 de persoane în carantină instituționalizată, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat coronavirusul.

Peste 11.300 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. Între timp, cei doi români infectați cu COVID-19 și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați, urmând să se întoarcă în țară.

Italia rămâne cea mai afectată ţară din Europa

La nivel mondial, China este în continuare cea mai afectată ţară, numărul deceselor depăşind 3.200, iar cel al persoanelor infectate ajungând la 80.000. O notă pozitivă vine din datele care arată că 53.000 de persoane au fost vindecate. După China, probleme majore de răspândire a coronavirusului se înregistrează şi în Iran, unde sunt peste 100 de decese şi 3.500 de cazuri. Aceeaşi situaţie şi în Coreea de Sud, unde au fost declarate peste 5.700 de infecţiii şi peste 35 de morţi.

În Europa, situaţia în Italia este tot mai îngrijorătoare, cu peste 100 de morţi şi 3.100 de infectaţi. În urma răspândirii îngrijorătoare, autorităţile au decis închiderea tuturor şcolilor şi universităţilor până cel puţin pe 15 martie 2020. În acelaşi timp, guvernul a recomandat oamenilor să renunţe la tradiţionalele îmbrăţişări şi sărutări pe obraz, pentru a preveni răspândirea. Dar, pe lângă numărul infecţiilor, există o îngrijorare majoră din punct de vedere economic. Italia se teme de recesiune în condiţiile în care în zonele afectate restaurantele şi hotelurile sunt goale, iar pierderile financiare ar putea duce la o criză economică majoră.

Şi în Franţa situaţia este îngrijorătoare, fiind înregistrate aproape 300 de cazuri şi 4 decese. Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, consideră că deja avem o pandemie, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu a declarat încă acest lucru. Dacă s-a grăbit sau nu, doar timpul ne-o va spune. În Germania sunt confirmate peste 260 de cazuri, în timp ce în Spania există 2 decese şi mai mult de 220 de persoane infectate. Mai departe, California a declarat stare de urgenţă după ce a înregistat primul deces în urma infectării, acesta fiind al 11-lea din SUA, unde sunt în total peste 160 de cazuri.

La nivel mondial, evenimente sportive, concerte şi diverse manifestări au fost anulate sau amânate, pentru a se încerca oprirea răspândirii coronavirusului.

surse: Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE, ms.ro

Acesta este un material pur informativ, din surse atent verificate. Susţinem informarea corectă a cititorilor, selectarea ştirilor conform normelor jurnalistice şi susţinem eforturile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru prevenirea infodemiei (ştiri false, neverificate, cu rolul de a stârni panică).

Nota pentru articolul «Coronavirusul în România şi la nivel mondial. Ultimele informaţii despre evoluţie»:3.20/ 5 (5 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate