Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Ceai de mentă, beneficii și proprietăți

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
5 octombrie 2023
Share
Ceai de mentă, beneficii și proprietăți

Ceaiul de mentă reprezintă o metodă excelentă pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate în mai multe feluri. Ceaiul de mentă are abilitatea de a îmbunătăți digestia, ameliorează durerea, reduce inflamatia, relaxează mintea și corpul, înlătură respirația urât mirositoare și întărește sistemul imunitar.

Mentolul conținut de ceaiul de mentă reprezintă principala caracteristică benefică pentru sănătate, iar aromă sa este preferată de oameni din întreaga lume. Iată care sunt principalele beneficii aduse de ceaiul de mentă:

Scade febra

Mentolul conținut de ceaiul de mentă are proprietatea de a reduce febra din interior și de a induce procesul de transpirație. În plus, pe lângă scăderea febrei, ceaiul de mentă reduce și inflamația și disconfortul asociate cu aceasta.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Loţiunea pentru frecţie Assista. Se utilizează în stări de oboseală generală şi dureri musculare, stări generale de rău, stări gripale, febră.

Menține sănătatea tractului digestiv

Uleiul și ceaiul de mentă au fost utilizate de mii de ani pentru a trata numeroase afecțiuni gastrointestinale. Ceaiul de mentă are proprietatea de a favoriza eliminarea scaunului și previne balonarea, crampele și disconfortul de la nivelul stomacului. În plus, stimulează fluxul bilei de la nivelul ficatului pentru a îmbunătăți digestia și pentru a încuraja eliminarea scaunului.

Ameliorează durerea

Ceaiul de mentă are rolul de analgezic, reducând durerea asociată cu crampele, balonarea și indigestia. Acesta are rolul de calmant la nivelul intestinelor și relaxează mușchii tractului digestiv. Din aceste motive, ceaiul de mentă poate vindeca sindromul intestinului iritabil, diareea și constipația și, mai mult, îmbunătățește activitatea tractului digestiv.

Vindecă greața și vărsăturile

Ceaiul de mentă are rolul și de a reduce greata și vărsăturile, chiar și în situații mai dificile, precum „răul” de mare sau cel din timpul zborului cu avionul. În plus, ceaiul de mentă ameliorează durerile de stomac și favorizează funcționarea acestuia în parametri normali.

Ameliorează simptomele afecțiunilor respiratorii

Ceaiul de mentă calmează tusea prin relaxarea mușchilor de la nivelul gâtului și al pieptului. Din acest motiv, acesta nu trebuie să lipsească din tratamentul clasic al unei răceli.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Naturalis Bronhosuport – 7 plante + miere; sirop antitusiv, care susţine sănătatea şi buna funcţionare a sistemului respirator, protejează mucoasa bronşică şi ajută la obţinerea unui confort respirator.

ceai de menta

Întărește sistemul imunitar

Este cunoscut faptul că ceaiul de mentă are proprietăți antibacteriene ce ajută la lupta cu mai multe afecțiuni, precum febra, tusea și răcelile. Pe lângă vindecarea acestor afecțiuni, ceaiul de mentă are și proprietatea de a preveni îmbolnăvirea. Ceaiul de mentă mai conține și cantități mici de vitamina B, potasiu, antioxidanți și calciu, care participă la întărirea sistemului imunitar.

Îndepărtează respirația urat mirositoare

Aromă mentolată puternică, precum și proprietățile antibacteriene ale ceaiului de mentă ajută la îmbunătățirea respirației. Elementele antibacteriene distrug germenii ce duc la apariția halitozei (respirația urât mirositoare), în timp ce mentolul oferă o respirație proaspătă și sănătoasă.

Alungă stresul

Ceaiul de mentă are și proprietatea de a fi un sedativ ușor, ce participă la înlăturarea stresului. În plus, proprietățile antiinflamatoare scad tensiunea arterială și temperatura corpului, aducând, astfel, starea de bine. Acesta este motivul pentru care uleiul de mentă este folosit în aromoterapie, însă și infuzia de mentă are proprietăți asemănătoare.

Ceaiul de mentă trebuie utilizat în cantități moderate și cu prudență. Mentolul poate cauza alergie în cazul unor persoane. Este recomandat să discutați cu medicul în legătură cu cantitatea de ceai de mentă recomandată în cazul dumneavoastră.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.