Revista care te menține sănătos

Vitamine și minerale

Ce spun studiile despre legătura dintre deficitul de D3 și depresie?

19 septembrie 2022
Share
Ce spun studiile despre legătura dintre deficitul de D3 și depresie?

Anxietatea și depresia sunt cele mai frecvente afecțiuni mintale, iar unii specialiști spun că pot fi provocate de deficiențe nutriționale, precum lipsa de vitamina D3 (colecalciferol).

În ceea ce privește depresia, există mai mulți factori de risc care pot fi implicați, inclusiv cauze genetice, psihologice sau de mediu. Depresia se manifestă prin diferite simptome, cele mai întâlnite fiind sentimentul profund de tristețe; pierderea concentrării și pierderea interesului față de orice fel de activități. Complicația cea mai de temut este suicidul, care survine în circa 15% din cazurile de depresie.

Studiile au demonstrat că femeile prezintă un risc de două ori mai mare de depresie decât barbații, acestea dovedindu-se a fi mai stresate și cu un risc mai mare de traumă decât bărbații. Totodată, hormonul feminin estrogen joacă un rol semnificativ, episoadele depresive începând încă din adolescență. Femeile au stări depresive și înainte de menstruație (PMS) sau după naștere, când nivelul hormonilor fluctuează.

Deficitul de vitamina D3 cauzează depresie

Studiile au demonstrat că există niște receptori ai vitaminei D în hipocamp, cerebel și substanța neagră, zonele creierului responsabile pentru depresie, schizofrenie și alte tulburări ale dispoziției. Tot cercetări recente arată că vitamina D oferă protecție împotriva epuizării dopaminei și serotoninei, acestea fiind direct implicate în apariția depresiei. Așadar, acoperind constant necesarul de această vitamina, se poate preveni apariția depresiei.

Printre cele mai bogate surse alimentare de vitamina D3 sunt: codul, somonul, tonul, sardinele, ficatul, carnea de vită, laptele și iaurtul, cerealele fortificate, portocalele, anumite tipuri de ciuperci și gălbenușul de ou.

Pentru a acoperi necesarul de vitamina D3 puteți apela la suplimente alimentare precum Naturalis Vitamina D3 2000 UI.

vitamina D3, Naturalis Vitamina D3 2000 UI, Naturalis, Vitamina D3 2000 UI, depresia, depresie,

Naturalis Vitamina D3 2000 UI x 30 cpr.

Naturalis Vitamina D3 2000 UI este un supliment alimentar pe bază de vitamina D3, esențial pentru menținerea sănătății oaselor și dinților; pentru buna funcționare a sistemului imunitar, dar și pentru sistemul nervos.

Suplimentul alimentar pe bază de vitamina D de la Naturalis participă la:

  • procesul de diviziune celulară;
  • absorbția normală a calciului și fosforului;
  • menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge;
  • menținerea sănătății sistemului osos și a dinților;
  • funcționarea normală a sistemului imunitar;
  • menținerea funcției normale a sistemului muscular.

Produsul se poate achiziționa din toate farmaciile Catena.

Nota pentru articolul «Ce spun studiile despre legătura dintre deficitul de D3 și depresie?»:4.00/ 5 (4 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.