Revista care te menține sănătos

Nutriție

Sucul de ananas: beneficii pentru sanatate

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]; sursa: healthline.com
15 noiembrie 2021
Share
Sucul de ananas: beneficii pentru sanatate

Spre deosebire de alte sucuri de fructe, sucul de ananas este foarte dulce si nu necesita adaugarea de zahar. Singurul aditiv adaugat este vitamina C, deoarece aceasta ii protejeaza culoarea si aroma. Daca preferati sucul fara surplus de vitamina C, va puteti prepara sucul acasa.

Este necesar sa identificati si sa evitati sucurile care par naturale, dar au o cantitate foarte mica de fruct. In schimb, acestea pot avea o cantitate uriasa de zahar. Sucul natural de ananas are un numar mediu de calorii, insa este bogat in calciu si magneziu. Chiar si fara adaugarea suplimentara de vitamina C acesta contine in mod natural aceasta vitamina. In plus, contine si o cantitate semnificativa de fier. Iata care sunt beneficiile pentru sanatate ale sucului de ananas.

Antiinflamator

Ananasul este o sursa importanta de bromelaina, utila pentru tratarea unor traumatisme, avand proprietati antiinflamatoare. Bromelaina este o enzima proteolitica, ceea ce inseamna ca are proprietatea de a metaboliza proteinele. Proprietatile sale antiinflamatoare includ ameliorarea umflaturilor si a vanatailor.

Mai mult, bromelaina ajuta la secretia unor substante din organism ce lupta impotriva durerii si amelioreaza inflamatia.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Multivitamine şi Minerale Naturalis, un mix de 17 vitamine şi minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Anticanceros

Studiile au demonstrat ca bromelaina are proprietatea de a lupta impotriva celulelor canceroase. Ar putea participa, bineinteles, alaturi de chimioterapie, la diminuarea cresterii celulelor canceroase.

Mai mult, ananasul contine beta-caroten, ce poate proteja importiva cancerului de prostata si, posibil, a cancerului de colon.

Cardioprotector

Sucul de ananas poate proteja impotriva bolilor cardiovasculare. Un studiu a demonstrat ca o cantitate suficienta de vitamina C ajuta la scaderea riscului bolilor coronariene. De asemenea, ca si in cazul cancerului, riscul de boli cardiovasculare este mai redus prin intermediul unei diete bogate in fibre.

Cum va pot ajuta fibrele in bolile de inima?

Protejeaza ochii

Vitamina C joaca un rol foarte important in protejarea vederii. Un studiu recent a demonstrat ca ingerarea unei cantitati mai mari de vitamina C reduce riscul de aparitie a cataractei, una dintre cele mai frecvente cauze ale tulburarilor de vedere si orbire din lume.

sucul de ananas sustine fertilitatea

Sustine fertilitatea la femei si barbati

Sucul de ananas contine numeroase vitamine si minerale benefice, precum vitamina C, beta- caroten, cupru, zinc si acid folic. Multe dintre acestea contribuie la cresterea fertilitatii la barbati si femei.

Previne astmul indus de efort

Sucul de ananas este o sursa sigura de beta-caroten, ce este convertit in vitamina A in timpul digestiei. Unele studii au demonstrat ca beta-carotenul poate scadea riscul de aparitie a astmului indus de efort.

Protejeaza articulatiile

Datorita proprietatilor antiinflamatoare ale bromelainei, unele studii au demonstrat ca ananasul este benefic pentru tratarea osteoartritei.

Amelioreaza balonarea si constipatia

Sucul de ananas intervine in digestie si ajuta la ameliorarea balonarii si a constipatiei, tot datorita bromelainei. Prin metabolizarea proteinelor, se accelereaza si digestia, reducand riscul de balonare si constipatie.

Alt beneficiu important al consumului de suc de ananas este reprezentat de continutul crescut de mangan. Acesta este un nutrient esential, ce lupta impotriva imbatranirii si protejeaza celulele de radicalii liberi, substante nocive pentru intregul organism.

In concluzie, sucul de ananas aduce numeroase beneficii organismului si, in plus, este delicios. Il puteti gasi gata facut sau il puteti prepara rapid, chiar si acasa. Este important sa-l consumati cu moderatie, deoarece puteti risca sa ingerati o cantitate prea mare de zaharuri.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.