Revista care te menține sănătos

Știri

Sucul de ananas va scapa de tuse!

15 noiembrie 2016
Share

Iarna isi face simtita prezenta din ce in ce mai serios. Tusea si raceala dau tarcoale tuturor, iar cei care nu reusesc sa se ferasca alearga dupa medicamente care sa-i scape de starile de disconfort. Altii se indreapta catre remediile naturiste, unele dintre ele foarte eficiente, preferabile si la indemana.

Sucul de ananas de exemplu, este recunoscut, printre altele, ca fiind foarte eficient in lupta cu tusea si inflamarea gatului. In India, in 2010, un studiu a aratat cat de benefic este sucul de ananas in combinatie cu miere, sare si piper, pentru tratarea tuberculozei. Pacientii se recupereaza de 5 ori mai repede, mucusul se dizolva iar tusea se amelioreaza.

Ananasul contine enzima numita bromelaina, care se comporta ca un antioxidant si reduce inflamarea, desfundand sinusurile. De asemenea, elimina bacteriile si combate infectia. O singura cana cu suc pur de ananas contine 50% din doza zilnica recomandata de vitamina C, un alt antioxidant foarte puternic, responsabil cu intarirea sistemului imunitar.

Un combo natural si foarte puternic pentru combaterea tusei  

Pe langa bromelaina si vitamina C, ananasul mai contine vitamina A, tiamina (vitamina B1), riboflavina (vitamina B2), piridoxina (vitamina B6), acid folic, acid pantotenic, magneziu si potasiu, nutrienti esentiali pentru o buna functionare a organismului.

Preferabil este sa va preparati singur sucul. Daca nu este posibil, optati pentru sucul natural neprocesat. Cele care se afla pe piata contin foarte putin fruct, dar foarte mult zahar si arome obtinute in urma unui proces chimic. Iata reteta salvatoare:

  • 1 cana cu suc de ananas
  • un sfert de cana cu suc proaspat de lamaie
  • 1 bucata de ghimbir de 7-8 cm
  • 1 lingura de miere
  • putina sare
  • jumatate de lingurita de boia de ardei iute

Amestecati ingredientele si luati cate un sfert de cana din acest amestec de 3 ori pe zi. Efectele terapeutice nu vor intarzia sa apara. Pentru eficienta sporita si o digestie mai buna, adaugati si putin turmeric.

Ionut Solescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.