Revista care te menține sănătos

Știri

Ziua Mondiala a Lupusului, marcata si in Romania

9 mai 2014
Share

Sambata, 10 mai, Ziua Mondiala a Lupusului va fi marcata si in Romania, ocazie cu care Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune, Asociatia Lupus Romania alaturi de GSK vor demara o campanie de informare pe platforma Infolupus.ro. Specialistii atrag atentia ca lupusul este o boala destul de greu de diagnosticat, deoarece simptomele acestei boli imita adesea simptomele altor afectiuni.

 

Lupusul este o boala autoimuna ce nu poate fi prevenita sau vindecata. Potrivit statisticilor, in Romania, aproximativ 9.000 de persoane sufera de lupus eritematos sistemic, dintre care 93% sunt femei. La nivel mondial, 5 milioane de pacienti sunt afectati de diverse forme ale bolii, iar in Europa 500.000 de persoane sufera de lupus. Principalele simptome ale acestei afectiuni sunt febra, starea de oboseala, durerile articulare, leziuni rosiatice etc. “Pentru aceasta boala incurabila, cu multe necunoscute, accesul pacientilor la tratamente noi care dau rezultate este foarte important, insa ele apar dupa zeci si zeci de ani de cercetare. Din pacate, acestea nu sunt compensate, asa ca putini pacienti pot beneficia de ele. Realitatea este ca, in lipsa tratamentului, boala se agraveaza, iar povara economica pe care un pacient cu boala avansata o aduce sistemului social este semnificativa. Facilitarea accesului la tratamente este solutia de a reduce aceste costuri si mai ales suferinta pacientilor”, declara Rozalina Lapadatu, Presedinta Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune.

Ruxandra Raica

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.