Revista care te mentine sanatos

Stiri

Viciile dubleaza riscul aparitiei calculilor renali

12 septembrie 2011
Share

Pietrele la rinichi, denumite medical calculi renali, sunt depozite solide de minerale sau cristale care se acumuleaza in tractul urinar. Factorii precum fumatul, alcoolul si proastele obiceiuri alimentare duc la cresterea riscului formarii pietrelor la rinichi in randul femeilor.

Noor Buchholz, consultant urolog la Universitatea Barts din Londra, a declarat: „In urma cu 5 ani, tratam 400 de persoane pe an care prezentau pietre la rinichi, insa in ultimul an aceasta cifra a crescut dramatic, dublandu-se la 800 de persoane pe an”.

Cele mai comune simptome includ dureri de spate intense sau in partea laterala a abdomenului, stari de voma, vertij si sange in urina. Temperatura ridicata a corpului, senzatia de arsura in timpul urinarii si folosirea toaletei mai des decat in mod obisnuit sunt, de asemenea, semne ale instalarii afectiunii.

Buchholz a mai mentionat: „Nu exista nicio indoiala pentru mine ca stilul de viata sedentar,

fumatul si alcoolul reprezinta principalii factori de risc, mai ales in randul femeilor, care duc la formarea calculilor renali”.

Andreea Popescu

Nota pentru articolul «Viciile dubleaza riscul aparitiei calculilor renali»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate