Revista care te menține sănătos

Știri

Cazurile de malnutritie, in crestere si in Romania

25 februarie 2012
Share

Daca la nivel mondial malnutritia reprezinta o treime din totalul deceselor in randul copiilor, unul din patru fiind victima nutritiei insuficiente, in ultima vreme a crescut numarul cazurilor de malnutritie proteino-calorica si in randul minorilor din tara noastra.

In Romania, cele mai multe cazuri de malnutritie se intalnesc in mediul rural, unde un copil din trei nu beneficiaza de o alimentatie bogata in peste, carne, oua sau branza.

Statisticile Ministerului Sanatatii arata ca numai la inceputul anului 2010 au fost semnalate 1.553 cazuri de malnutritie proteino-calorica la copiii cu varste de pana la doi ani.

Pentru a combate afectiunea, specialistii recomanda alimentarea la san un timp cat mai indelungat si suplimentarea alimentatiei cu proteine, minerale si carbohidrati. Din pacate, malnutritia poate determina scaderea imunitatii, aparitia unor boli infectioase, reactivarea tuberculozei, intarzieri neurologice, tulburari de memorie, chiar o slaba rezistenta la stres.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.