Revista care te menține sănătos

Știri

Vitamina B va scapa de stresul de la locul de munca

10 noiembrie 2011
Share

Carnea, fasolea si cerealele integrale sunt alimente ideale care va pot scapa de stresul acumulat in timpul zilei, datorita continutului bogat de vitamina B, cu numeroase beneficii asupra organismului, printre care reducerea riscului de boli cardiovasculare, prevenirea depresiei si a atacurilor de panica.

Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Con Stough, profesor la Universitatea Tehnologica din Swimburne, care a constat in administrarea de doze mari de vitamina B unui grup de 60 de persoane, pe o perioada de trei luni.

Dupa ce s-au luat in calcul factorii individuali, precum personalitatea, sarcinile de lucru, starea de spirit, anxietatea si factorii genetici, participantii au fost evaluati dupa 30 de zile si la sfarsitul perioadei de studiu. In final, s-a constatat ca nivelul de stres la locul de munca a scazut considerabil comparativ cu nivelurile de la inceputul procesului.

Vitamina B poate fi gasita in special in alimente neprocesate si joaca un rol esential in sinteza neurotransmitatorilor, ajutand la reglarea starii afective.

Paula Rotaru

Sursa: www.topnews.in

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.