Revista care te mentine sanatos

Stiri

Un sfert din pacientii cu probleme cardiovasculare mor in mai putin de un an

17 februarie 2010
Share

Conform unui studiu realizat de cercetatorii americani de la universitatea din Carolina de Sud 1 din 4 oameni care sufera de o boala cardiovasculara va muri in mai putin de un an. Cercetatorii au efectuat studiul pe 10.399 pacienti spitalizati care au suferit un atac cerebral in anul 2002.

Acestia au descoperit ca 25% din pacientii care au suferit un infarct au murit in mai putin de un an iar 8% au suferit un al doilea infarct in mai putin de un an. Varsta medie a pacientilor a fost de 69 ani. Bolile de inima, diabetul, fumatul si un pre-infarct prezinta riscurile cele mai mari pentru un infarct. In Statele Unite atacul cerebral este a treia cauza de deces in randul oamenilor.

Sursa: MSNBC

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate