Revista care te menține sănătos

Știri

Dieta saraca in carbohidrati dauneaza inimii

3 iulie 2012
Share

O dieta saraca in carbohidrati ar putea crea probleme la nivelul inimii, deoarece a fost asociata cu un nivel ridicat de colesterol. O cercetare realizata in Suedia a demonstrat ca acest tip de dieta nu numai ca nu mentine greutatea optima de-a lungul timpului, dar creste si nivelul de colesterol „rau”, avand un impact major in riscul bolilor cardiovasculare.

Dieta se bazeaza pe excluderea carbohidratilor din alimentatie, favorizand consumul de grasimi, inclusiv grasimile saturate. In consecinta, nivelul de colesterol incepe sa creasca, chiar daca se administreaza medicamente care sa-l scada. Asocierea dintre alimentatie si sanatate este foarte complexa. Desi aceasta dieta, numita si dieta Atkins, poate ajuta la pierderea in greutate pe termen scurt, greutatea nu este mentinuta pe termen lung si, in plus, are un impact negativ asupra inimii, favorizand aparitia bolilor cardiovasculare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.