Revista care te mentine sanatos

Stiri

Dieta saraca in carbohidrati dauneaza inimii

marti, 3 iulie 2012
Share

O dieta saraca in carbohidrati ar putea crea probleme la nivelul inimii, deoarece a fost asociata cu un nivel ridicat de colesterol. O cercetare realizata in Suedia a demonstrat ca acest tip de dieta nu numai ca nu mentine greutatea optima de-a lungul timpului, dar creste si nivelul de colesterol „rau”, avand un impact major in riscul bolilor cardiovasculare.

Dieta se bazeaza pe excluderea carbohidratilor din alimentatie, favorizand consumul de grasimi, inclusiv grasimile saturate. In consecinta, nivelul de colesterol incepe sa creasca, chiar daca se administreaza medicamente care sa-l scada. Asocierea dintre alimentatie si sanatate este foarte complexa. Desi aceasta dieta, numita si dieta Atkins, poate ajuta la pierderea in greutate pe termen scurt, greutatea nu este mentinuta pe termen lung si, in plus, are un impact negativ asupra inimii, favorizand aparitia bolilor cardiovasculare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Dieta saraca in carbohidrati dauneaza inimii»:4.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:45:13+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate