Revista care te menține sănătos

Știri

Cumparaturile de Craciun pot provoca anxietate si dureri de cap

11 decembrie 2013
Share

Toata lumea se teme de stresul cumparaturilor de Craciun, de hipermarketurile supraaglomerate si de traficul infernal. Psihologii insa sustin ca experienta este una atat de stresanta, incat actioneaza mecanismul primar „lupta sau fugi”, strans legat de reactia la stres.

Oamenii devin agresivi in timp ce fac cumparaturi, deoarece inghesuiala din jur activeaza mecanismele de baza de supravietuire. Experienta poate provoca oboseala si anxietate. Oamenii care locuiesc in mediul rural sunt cei mai expusi riscului.

Prezenta altor persoane reprezinta un factor major, fiind perceputa ca o amenintare. In astfel de conditii, rata batailor inimii unei persoane poate creste, aceasta transpirand mai mult in timp ce organismul incepe sa produca cortizol – hormonul stresului. Acest lucru poate provoca agresivitate, iar unele persoane vor capitula, lasand carucioarele pline de cumparaturi in multime. Totusi, exista modalitati de a transforma experienta intr-una placuta. In primul rand, lista de cumparaturi nu ar trebui sa lipseasca. Apoi, nu trebuie sa faceti cumparaturi atunci cand va este foame si nu uitati de shoppingul online, o alternativa foarte buna.

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.