Revista care te mentine sanatos

Stiri

Pilula care va „inota” in intestinele pacientilor

23 ianuarie 2012
Share

Parazitii intestinali au afectat milioane de oameni de-a lungul timpului. Cercetatorii vin insa cu noutati in domeniu, capabile sa rezolve, in sfarsit, aceasta problema. Mai exact, este vorba de un robot miniatural care se poate deplasa prin intestinele pacientilor pentru a elimina parazitii intalniti in aceasta zona.

Robotul are dimensiunea unei pilule obisnuite si este propulsat prin intermediul unor puternice campuri magnetice generate de un dispozitiv RMN. Creatorii sai, specialistii din cadrul Universitatii din Tel Aviv, in colaborare cu expertii din cadrul Brigham&Women’s Hospital din Boston, spera ca noul dispozitiv medical va explora labirintul intestinal al pacientilor si va oferi imagini video si fotografiile necesare stabilirii unor diagnostice cat mai exacte. Mai mult, cu ajutorul micro-robotului ar putea fi identificate unele forme incipiente de cancer si tratate eficient infestarile cu paraziti intestinali.

Aparatul a devenit deja un instrument cu adevarat revolutionar in endoscopie, fiind capabil sa faca o fotografie la fiecare jumatate de secunda.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Pilula care va „inota” in intestinele pacientilor»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate