Revista care te menține sănătos

Știri

Tulburarile de alimentatie nu tin cont de varsta

26 iulie 2012
Share

Desi cutuma tulburarilor alimentare este atribuita adolescentelor obsedate de un corp perfect, cercetarile in domeniu arata ca si femeile trecute de prima tinerete pot suferi dereglari in regimul alimentar, in urma luptei cu kilogramele in plus.

Un studiu al oamenilor de stiinta de la Universitatea Carolina de Nord arata ca femeile de peste 50 de ani obisnuiesc sa manance excesiv, dupa care isi provoaca varsaturi, consuma laxative si fac exercitii fizice exagerate in scopul eliminarii fortate a alimentelor, afectiune cunoscuta sub denumirea de bulimie.

Ceea ce este cu adevarat ingrijorator la acest studiu este procentul crescut al persoanelor nemultumite de felul in care arata, respectiv 66% din cele 1.900 de femei participante au declarat ca greutatea si forma corpului le influenteaza in mod negativ viata, lucru care poate degenera in depresie, scaderea stimei de sine, adoptarea unor masuri extreme de slabire sau chiar suicid.

Tulburarile alimentare sunt mult mai periculoase la varste mai inaintate deoarece sistemul imunitar nu mai este la fel de puternic si pot aparea complicatii medicale.

In astfel de situatii, partenerul de viata poate fi un ajutor de nadejde, deoarece problema nu va disparea de la sine iar solutia trebuie cautata la medicul specialist care va poate scapa, prin psihoterapie individuala si medicatie corespunzatoare, de aceste probleme grave, care va pot pune viata in pericol.

Paula Rotaru

Sursa: http://news.health.com/2012/06/21/eating-disorders-hitting-women-over-50-study-finds/

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.