Revista care te menține sănătos

Știri

Artrita: proteina ce sta la baza inflamatiei

16 ianuarie 2014
Share

Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, au descoperit ca o proteina ar putea afecta celulele sanatoase si ar putea provoca inflamatia. Expertii au ajuns la aceasta concluzie in timp ce lucrau la procesele inflamatorii cronice cum ar fi artrita ce afecteaza articulatiile si oasele, sau psoriazisul, o boala de piele. Inflamatia apare ca raspuns la prezenta unui agent patogen. Organismul incearca apoi sa se apere pentru a neutraliza bacteriile sau virusul.

Dar cand celulele imunitare reactioneaza disproportionat, acest lucru conduce la inflamatia cronica.

Analizand celulele sanguine, expertii au observat prezenta unei anumite proteine numite TL1A, care face ca celulele sanatoase sa se comporte precum in cazul inflamatiei cronice. In urma analizei celulelor sanguine ce proveneau de la 50 de donatori, s-a putut descoperi rolul esential al proteinei TL1A in ceea ce priveste inflamatia. Urmatoarea etapa a cercetarii va fi aceea de a descoperi un tratament biologic capabil sa opreasca inflamatia prin blocarea proteinei respective.

Ruxandra Raica

Sursa: topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.