Revista care te menține sănătos

Știri

Diabetul, responsabil de aparitia dizabilitatilor fizice

25 iulie 2013
Share

Persoanele adulte care sufera de diabet prezinta intre 50% – 80% mai multe sanse de a dezvolta un handicap fizic, fata de persoanele care nu se confrunta cu aceasta afectiune, potrivit unui studiu care a analizat alte 26 de studii anterioare. Nu exista nicio diferenta intre diabetul tip I si cel tip II, insa persoanele implicate in studii aveau peste 65 de ani, fiind mult mai susceptibile de a suferi de diabet tip II.

Handicapul fizic este definit ca incapacitatea de a efectua activitati normale cum ar fi mancatul, mersul la serviciu etc.

Cercetatorii de origine australiana afirma ca motivele din spatele acestei legaturi raman necunoscute, insa nu in totalitate, deoarece un nivel ridicat de zahar in sange poate conduce in timp la aparitia leziunilor musculare. Complicatiile asociate cu diabetul precum bolile de inima, de rinichi etc. pot duce, de asemenea, la aparitia dizabilitatilor. Tocmai de aceea, medicii ar trebui sa se gandeasca sa previna dezvoltarea acestor handicapuri ca facand parte din managementul diabetului. Este foarte important sa evitam instalarea diabetului si complicatiile acestuia – amputarea membrelor, boli de inima – , cauze majore ale dizabilitatii. Dieta are un rol foarte important in mentinerea unei stari de sanatate optime.

Ruxandra Raica

Sursa: Bbc.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.